Economia

El jutge decreta l'ingrés a presó de Gerardo Díaz Ferran

L'expresident de la CEOE pot eludir la mesura si ingressa una fiança de 30 milions d'euros

L'empresari ha declarat aquest matí en relació a un suposat delicte d'alçament de béns i evasió de capitals

El jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco ha decretat l'ingrés a presó de l'empresari Gerardo Díaz Ferran, defugible amb una fiança de 30 milions d'euros. L'expresident de la CEOE ha declarat aquest dimecres al matí davant el magistrat en relació a l'Operació Creuer, que investiga un suposat delicte de buidatge patrimonial del Grup Marsans per evitar pagar als seus creditors.

Segons fonts jurídiques citades per EFE, el magistrat ha dictat aquesta mesura cautelar després de prendre declaració durant una mica més d'una hora. Després ha estat traslladat als jutjats de la plaça Castilla de Madrid per declarar en una altra causa, relacionada amb un crèdit de Caja Madrid a l'aerolínia Air Comet.

La fiança imposada a Díaz Ferran és una de les més altes que s'han fixat a l'Estat a títol individual i iguala la que l'Audiència Nacional va imposar a l'empresari Javier de la Rosa el 1999 pel cas Torras.

També han comparegut el seu suposat testaferro, Antonio García Escribano, que s'ha negat a declarar, i el seu soci, l'empresari valencià Ángel de Cabo.

Díaz Ferran, De Cabo i set col·laboradors es troben detinguts des del dilluns per presumptes delictes d'alçament de béns i evasió de capitals i insolvència punible.

Segons les investigacions, l'expresident de la CEOE i el seu difunt soci a Marsans Gonzalo Pascual van vendre a De Cabo el grup turístic al juny de 2010 dins un pacte perquè l'empresari valencià els ajudés a ocultar béns i evadir capitals cap a paradisos fiscals per evitar pagar als seus creditors, amb els que manté deutes superiors als 1.000 milions d'euros.

L'Audiència Nacional ja ha bloquejat uns 50 milions d'euros en metàl·lic i talons al portador que l'entramat de De Cabo presumptament intentava treure del país, i que provenien de societats del grup Marsans i altres empreses vinculades als dos socis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.