Economia

hisenda municipal

CiU de Tossa acusa Saladich d'“extorquir” els veïns

La formació nacionalista assegura que l'alcaldessa “vol arruïnar” el municipi amb els comptes per al 2013

El govern local (TU-PSC) culpa els convergents de la situació econòmica heretada

El ple municipal de Tossa de Mar aprovarà aquest vespre de forma definitiva tant les ordenances municipals com el pressupost per a l'any vinent. La majoria que té el govern local (TU-PSC) serà suficient. No obstant això, CiU, a l'oposició, no s'està de carregar durament contra el govern i anuncia que impugnarà els comptes i els preus públics.

La federació nacionalista va qualificar de “frau polític i moral” les ordenances fiscals, perquè contradiuen frontalment les promeses d'austeritat” del govern local, i va demanar una “reducció dràstica de les despeses corrents”. El partit de l'oposició –que el mandat passat estava al govern– va anar més enllà i va carregar directament contra l'alcaldessa, Gisela Saladich, a qui va acusar de voler “arruïnar Tossa” i de voler mantenir “la decisió d'extorquir els contribuents” pel cost de l'IBI “sense cap necessitat, perquè el pressupost del 2013 tindrà un superàvit de 733.200 euros”.

El govern local es va defensar assegurant que aquest superàvit es preveu per solucionar “una situació econòmica delicada i un desequilibri important en els comptes”. I va atacar CiU, a qui va acusar de la situació econòmica que havien heretat: “L'anterior equip de govern de CiU no va complir amb els anteriors plans de sanejament imposats des de la Generalitat, i tampoc amb les recomanacions que feia, des de l'any 2009, el departament d'intervenció de l'Ajuntament per augmentar els ingressos”.

L'alcaldessa de Tossa va assegurar: “Ja es pot veure la llum al final del túnel on ens va enviar la mala gestió econòmica de CiU durant els seus darrers quatre anys del seu mandat.”

LA FRASE

Quan es parla de pressupostos, no s'han de dir les coses a mitges, com fa l'equip de CiU, ni tampoc barrejar dades
Maria Àngels Pujals
Regidora de promoció econòmica

Pressupost d'11,4 milions d'euros

El pressupost que s'aprovarà avui de forma definitiva preveu uns ingressos de 12,1 milions i unes despeses d'11'4 milions. Pel que fa a les inversions, s'hi destinaran 1'3 milions, dels quals només el 30% seran d'aportació municipal. Les principals inversions són la millora del clavegueram i l'enllumenat de barris com Sa Gavarra o Mas Font (873.700€); les obres del dipòsit d'aigua regenerada (200.000), i les millores als parcs infantils (50.000).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.