Economia

Foment rebutja el retorn de l'impost de successions

A Foment del Treball li preocupa el caire que pot agafar el programa econòmic del nou govern si es concreten les demandes que ERC ha fet a Convergència. Així ho va alertar ahir el president de la patronal, Joaquim Gay de Montellà, que va advertir que recuperar l'impost de successions i augmentar determinats impostos pot generar deslocalitzacions fiscals.

El patró dels empresaris catalans va admetre que serien poques les empreses que marxarien per esquivar la tributació de casa nostra, però sí que està convençut que hi haurà casos i que, en general, apujar impostos no afavorirà la reactivació econòmica. Per la patronal, el més “prudent'' seria que el govern espanyol posés ordre i fixés un índex general per a totes les autonomies, tot i que això suposaria que la Generalitat perdés capacitat d'autogovern. Pel que fa al nou intent de fusió entre Foment i Pimec, Gay de Montellà creu que podria ser una realitat el primer trimestre de l'any que ve.

Relleu exprés

També va parlar ahir amb els mitjans de comunicació el president de la CEOE, Joan Rosell, que va avançar que la patronal està estudiant si implanta una “via ràpida” per tal que es pugui rellevar el seu patró si es troba immers en un procés judicial o té una empresa en concurs de creditors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.