Economia

hisenda municipal

El PSC de Lloret no veu bé la inversió de la piscina

ICV-EUiA demana polítiques socials i petites accions a la via pública en els barris

El govern de Lloret de Mar (CiU-ERC) ja té les peticions del PSC i ICV-EUiA sobre el pressupost, que tal com va avançar ahir El Punt Avui serà de poc més de 59 milions d'euros, una xifra idèntica a la de l'any passat. En aquests moments, s'estan estudiant les propostes.

El PSC va fer arribar el llistat abans d'ahir. Una de les principals propostes fa referència a la piscina. Volen que l'1'3 milions d'euros previst sigui assumit pel futur concessionari. “Si ens endeutem de dos milions, no pot ser que 1'3 siguin per a la piscina”, va assegurar Joan Bernat, portaveu del PSC, que també exigeix “transparència” en aquesta qüestió. Pel que fa a la comissaria, demana que es “replantegi” i es miri de fer-la compatible amb la dels Mossos. I, sense deixar el capítol urbanístic, exigeix una remodelació de l'avinguda Just Marlès i el passeig marítim. Els socialistes també remarquen, entre d'altres qüestions, la importància de reduir despeses als edificis municipals. Bernat va posar un exemple molt cridaner: “La Casa de la Cultura gasta tant de llum com totes les escoles juntes”. El socialista va assegurar que si el govern manté la proposta de pressupost, el PSC hi votarà en contra. Ara, estan oberts a negociar i no descarten, si s'accepten les seves propostes, arribar fins i tot al ‘sí'.

ICV-EUiA també està oberta a negociar amb el govern local. De fet, aquesta formació ja va fer arribar la seva llista amb prop d'una vintena de peticions la setmana passada. Van en dues línies: polítiques socials i petites actuacions urbanístiques. “El que vol la gent són les prioritats socials”, va dir Javier Rodríguez-Pacios, portaveu d'ICV-EUiA. Les propostes es dirigeixen a la gent gran, la comunitat educativa, els joves ... Pel que fa a les petites actuacions urbanístiques, es repartirien per tots els barris, amb l'objectiu que la gent “percebi que estem a prop seu”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.