Economia

treball

El SOC destina 13 milions a polítiques d'ocupació

Unes 32.000 persones de la demarcació de Girona es beneficiaran de les diferents accions

El Departament d'Empresa i Ocupació, a través del SOC, destina 13 milions d'euros a la demarcació de Girona en polítiques actives d'ocupació. Prop de 32.000 persones, majoritàriament a l'atur, es beneficiaran de les diferents accions d'orientació, formació i requalificació professional, d'oportunitats d'ocupació i formació, de promoció de desenvolupament i activitat econòmica territorial, de projectes integrals, i d'oportunitats per a col·lectius amb dificultats especials, entre d'altres.

La majoria d'ells (20.958) estan seguint o començaran en breu cursos de formació i requalificació. A més, també hi haurà més de 6.500 gironines que rebran orientació professional.

La secretària d'Ocupació i Relacions Laborals en funcions, Esther Sànchez, va reconèixer ahir que el pressupost, malauradament, no permet donar cobertura al cent per cent dels aturats (a la demarcació, la taxa de cobertura abasta més enllà del 50 per cent). “Davant aquesta insuficiència de recursos, apostem per centrar-nos a garantir aquells nivells de qualificació que exigeixen les empreses”, va dir Sànchez.

Formació de mitja o llarga durada

Un 43% dels aturats de la demarcació de Girona necessita una “intervenció” –sigui de formació, orientació o capacitació– de mitjà o llarg termini per poder accedir un altre cop al mercat laboral amb èxit, segons va informar ahir el SOC. Segons Esther Sànchez, la Generalitat ha elaborat un qüestionari dels factors d'ocupabilitat per poder tenir una fotografia de la situació i saber quant de temps cal ajudar els aturats perquè culminin amb èxit la seva inserció al mercat laboral. Aquest qüestionari s'ha fet arribar a 17.379 persones: el 57,09% necessiten un itinerari de curt termini, però gairebé el 43% restant necessita una intervenció més llarga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.