Economia

infraestructures

L'empresariat gironí torna a reclamar l'N-II desdoblada

Ha enviat un requeriment al Ministeri de Foment perquè faci marxa enrere i desdobli el tram Tordera-Maçanet de l'N-II

Ja avancen que no descarten anar al contenciós

Les cambres de comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols, conjuntament amb les patronals Pimec i Foeg i el Fòrum Carlemany han enviat un requeriment al Ministeri de Foment perquè faci marxa enrere i desdobli l'N-II entre Tordera i Maçanet de la Selva. En l'escrit recorden que ja hi havia un projecte per a aquest tram, que data del 2009, i rebutgen que ara l'Estat hagi decidit no executar-lo basant-se en el cost que suposaria cada quilòmetre desdoblat (22,7 milions d'euros). El requeriment, a més, inclou una relació d'una quinzena de carreteres estatals que, tot i tenir menys intensitat de trànsit que l'N-II, ja s'han desdoblat. En el tram gironí de l'N-II hi circulen una mitjana de 21.366 vehicles, dels quals 1.234 són camions.

De moment els empresaris donen tres mesos a l'Estat perquè els respongui –encara que no hi està obligat– i ja avancen que no descarten anar al contenciós, tot i que admeten que seria un procés llarg.

El Ministeri de Foment va tancar la porta a executar aquesta obra a finals de setembre, perquè la considerava excessivament cara. A l'hora de rebutjar-la, l'Estat també es basava en el fet que, més al sud, l'N-II entre Tordera i Montgat s'havia traspassat a las Generalitat, i per això s'oposava a fer els treballs. Com a alternativa proposava connectar la B-40 des de Granollers amb la futura A-2 a Maçanet a través de l'interior.

I mentre s'espera que arribi el desdoblament de l'N-II, els empresaris trametran una carta al Ministeri de Foment reclamant que es bonifiqui el 100% del peatge als camions que utilitzin l'AP-7 com a alternativa a l'N-II. “El sector del transport pateix la crisi i no utilitza l'AP-7 per no haver d'incrementar costos”, va explicar ahir el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé.

LA XIFRA

21.366
és la mitjana
de vehicles que suporta cada dia el tram de l'N-II entre Tordera i Maçanet de la Selva.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.