Economia

la vida social

Els Premis G! de Turisme homenatgen Jordi Comas i Jaume Genover

En l'acte de lliurament es recorden els dos empresaris turístics morts aquest any

El Celler de Can Roca i la Fundació Gala-Salvador Dalí, guardonats

El lliurament dels Premis G! de Turisme del Patronat Costa Brava Girona, celebrat ahir al Teatre de Lloret de Mar, es va convertir en un acte de record i homenatge a Jaume Genover, durant 22 anys president de l'Associació de Càmpings de Girona, i Jordi Comas, expresident de la FOEC, assassinat el mes passat. “Aquest any ens han deixat i els trobem a faltar”, va assegurar Joan Giraut, vicepresident del patronat.

Els responsables del patronat van lliurar a les respectives famílies una placa de record després de la projecció d'uns vídeos en què es va comentar la figura dels dos empresaris turístics. El públic, que omplia el teatre, va correspondre amb una llarga ovació, sobretot quan Carme Hospital, vídua de Comas, va pujar a l'escenari. Romà Codina, alcalde de Lloret, també va tenir paraules de record per al fins al mes passat president de la FOEC, “que ens ha deixat una gran empenta en el món del turisme i l'activitat empresarial, i cal destacar la seva estima per Girona i la Costa Brava”.

Precisament Jordi Comas dóna nom a un nou premi especial dels G!, que va correspondre a Josep Maria Perramon, director de l'Agència Catalana de Turisme a Rússia, per la seva contribució a projectar i posicionar les marques i serveis turístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona a la Federació Russa i als mercats de l'Est durant els últims 20 anys.

Els germans Joan, Josep i Jordi Roca, del Celler de Can Roca, van guanyar el premi Josep Pujol i Aulí, en reconeixença de la tasca professional. “El sector turístic valora la nostra feina”, va assegurar Joan Roca. El premi Xiquet Sabater, al projecte empresarial, va correspondre a la Fundació Gala-Salvador Dalí per haver aconseguit donar a conèixer i projectar la marca Costa Brava arreu del món i per haver-la associat amb els valors de la cultura, la identitat i el paisatge.

Pel que fa als Premis de Comunicació Turística, els guanyadors van ser la periodista txeca Miluse Válková, en categoria de mitjans escrits, per diversos reportatges publicats a la República Txeca; i el blocaire holandès Keith Jenkins, en categoria de mitjans digitals, pel bloc Velvet Escape.

Jordi Comas ens ha deixat una gran empenta en el món del turisme
Romà Codina
Alcalde de lloret de mar
Aquest any ens han deixat i els trobem a faltar
Joan Giraut
vicepresident del Patronat costa brava girona

Buscar turistes a la Xina

L'acte de lliurament dels Premis G! va servir per reivindicar el paper del sector turístic: “El turisme ha estat el pal de paller de l'economia gironina”, va assegurar Joan Giraut, vicepresident del Patronat Costa Brava Girona. Giraut va explicar que es faran diverses campanyes a l'estranger i va avançar que per primer cop també se'n farà una a la Xina, “orientada a la premsa i als operadors turístics”. En la gala dels Premis G! es va fer un reconeixement “en clau turística” al món vinicultor amb un homenatge als cellers de la DO Empordà. Es va explicar que des del patronat es vol impulsar una ruta del vi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.