Empreses

Pa bo sense blat

L'empresa El Forn de Can Busquets fa pans i pastes de tot tipus de farina menys la de blat

El Forn de Can Busquets, empresa de Granollers dedicada a la fabricació i venda de pa i pastes ecològiques de qualitat, ha abandonat recentment la farina de blat per apostar només per altres farines de gamma alta, entre les quals l'espelta, el sègol i el kamut o cereal dels faraons, molt més digestives i poc al·lergèniques. A més, des d'abans de l'estiu l'empresa no elabora cap producte que dugui blat, llet, blat de moro ni soja. «És una aposta forta que hem fet pels pans de màxima qualitat i per diferenciar-nos de la resta d'elaboradors», explica Jordi Clapés, que va fundar l'empresa els anys noranta i va obrir botiga el 2005. Clapés elabora productes ecològics des dels anys noranta, primer a la masia Can Busquets de l'Ametlla del Vallès que ara dóna nom a la companyia.

L'empresa, en què treballen sis persones, és l'únic forn artesà europeu que treballa exclusivament amb farines d'espelta, sègol i kamut, i, a banda de la venda directa al públic des del seu forn de Granollers (carrer Nicaragua, 3) i en parades a fires artesanals (fires de les places de les Olles i Porxada de Granollers i de l'avinguda Gaudí de Barcelona), també subministra els seus productes a botigues d'alimentació ecològica i dietètica d'arreu de Catalunya i d'alguns punts de l'Estat espanyol. A més, la singularitat dels seus productes ha estat ben valorada pel portal alemany de venda en línia Delinero.de, amb seu a Hamburg, que ja ha començat la distribució de 5 dels seus productes, entre ells un pastís de xocolata amb nous i un altre de xocolata amb taronja. N'acabaran venent fins a 30 referències a clients d'Europa. «Obrim amb Alemanya la venda a l'exterior i ho fem amb cautela, però entenem que tal com està la situació econòmica actualment al país és una gran oportunitat», reconeixia Clapés. A més, el seu nom genuïnament català no els ajuda per vendre a l'Estat espanyol. «Estem centrats sobretot en el mercat català.»

El Forn de Can Busquets té més de 40 referències, entre pans (en fan 18 de diferents), pastes, galetes i pastissos, magdalenes, brioixos, coques de vidre i pastes salades. També han incorporat a la seva gamma d'elaboracions productes sense sucre i fan servir el xarop d'atzavara per endolcir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pa bo sense blat

Publicat a