Economia

hisenda municipal

El govern de Lloret aprova els comptes amb el PSC i ICV-EUiA

El pressupost és de 59'36 milions, quantitat gairebé idèntica a la de l'any passat

El Millor i el regidor no adscrit hi voten en contra i el PP s'hi absté, amb dures crítiques als números municipals

L'equip de govern de Lloret de Mar (CiU-ERC) va aprovar ahir els pressupostos municipals per aquest any amb el suport, tal com estava previst, del PSC i ICV-EUiA.

El pressupost ascendeix als 59.358.080 euros, una xifra gairebé idèntica a la de l'any passat, que va ser només 133.500 euros inferior. Enguany s'ha incrementat, per tant, un 0'23%. “És un pressupost auster, rigorós, social i que genera ocupació”, va assegurar Arseni Frigola (CiU), regidor d'Hisenda. L'alcalde, Romà Codina (CiU), va destacar que en un any s'ha rebaixat l'endeutament en 11 milions d'euros, i s'ha passat dels 47'4 als 36'46 milions. “És un fet important, que ens permet fer inversions”, va assegurar. Amb la minvada de l'endeutament, Lloret podrà demanar un crèdit de 2'4 milions d'euros.

Jordi Orobitg (ERC), tinent d'alcalde de Turisme i Comerç, va destacar que aquests pressupostos “són una sortida ordenada d'una etapa de grans equipaments” per passar a donar resposta “al que sol·licita la ciutadania”, en referència a l'accent social i a les accions de proximitat.

PSC i ICV-EUiA van poder sentir en el ple els agraïments de l'equip de govern per l'acord assolit. Els dos partits a l'oposició van destacar els canvis introduïts en la proposta inicial del govern, sobretot mesures socials i actuacions urbanístiques als barris. “Donem suport als pressupostos per responsabilitat i donar suport a la ciutadania perquè pugui tirar endavant”, va afirmar Joan Bernat (PSC), que va afegir-hi: “No donem suport al govern i no pararem de denunciar la mala gestió de CiU.” Per la seva banda, Javier Rodríguez-Pacios (ICV-EUiA) va assegurar: “És un pressupost que incideix en polítiques socials. no tant com nosaltres voldríem, però més del que es preveia.”

El Moviment Independent de Lloret, principal partit de l'oposició, va ser molt crític sobre ls comptes aprovats, i va presentar 33 propostes alternatives. El seu líder, Marc Fuertes, va acusar el PSC i ICV-EUiA d'haver-se “venut per 300.000 ridículs euros”, en referència a la quantitat que han modificat en els pressupostos fruit de l'acord. Fuertes va denunciar l'increment en la previsió d'ingressos per sancions: “La policia i els inspectors municipals aniran a la caça dels lloretencs per recaptar diners de les seves butxaques.”

El PP es va abstenir i va fer 22 propostes de modificació dels comptes. El seu portaveu, Enric Martínez, va ser molt crític amb algunes partides, com la “despesa desmesurada” en informàtica. “Les partides a escoles són insuficients, perquè estan molt deteriorades”, va afegir-hi. Josep Cortés, regidor no adscrit a cap grup municipal, hi va votar en contra.

Partida d'1'2 milions d'euros per a la piscina

El pressupost preveu una partida d'1'2 milions per la piscina. “O acabem les obres o llancem vuit milions d'euros”, va exemplificar el regidor ecosocialista. Queden pendents, però, 1'5 milions.

Lloret destina set milions d'euros a inversions

Lloret destinarà set milions d'euros a inversions. El 40% seran per a la planta de triatge, pagada totalment per la Generalitat. Dels set milions totals, només 2'6 seran assumits per l'Ajuntament.

Marc Fuertes carrega fort contra el PSC

El Millor va carregar reiteradament contra el portaveu socialista, Joan Bernat, però també contra la regidora Anna Pascual, a qui va acusar de votar els pressupostos per interessos professionals.

Sense partida per a la Corporació de Salut

Lloret no farà aquest any cap aportació a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. La partida de 150.000 euros finalment es va retirar. Es va argumentar per la manca de transparència de l'ens.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.