Economia

turisme

El turisme rus pot créixer un 30% a la Costa Brava

Superar la barrera idiomàtica i promocionar-se en origen són les assignatures pendents del sector

El sector preveu que el turisme rus a la Costa Brava creixi aquest any més d'un 30% i el sector dels apartaments turístics en vol atreure una part. És per això que l'Associació Turística d'Apartaments (ATA) va celebrar ahir una jornada a la Cambra de Comerç de Girona per conèixer les claus per aconseguir-ho. Inclouen, entre altres, superar la barrera idiomàtica (només un 5% dels russos parlen anglès) i promocionar-se més en origen o a través de les xarxes socials.

A l'hora d'estiuejar al litoral gironí, el turista rus escull fonamentalment la zona de la Costa Brava sud. De fet, a Lloret de Mar ja hi ha inversors d'aquest país que han comprat hotels al municipi. El perfil d'aquest visitant sol ser el d'una persona amb un poder adquisitiu mitjà-alt, a qui agrada el luxe i que sol fer una estada mitjana d'entre deu i quinze dies. “És un tipus de turista molt exigent que vol una dedicació gairebé exclusiva; ells no tenen cap problema a pagar més si fa falta, però volen un servei impecable”, va dir ahir Christine Le Beuvant, consultora de Mar Integral Solutions SL, una empresa especialitzada a formar personal d'hotels i allotjaments per acollir aquest tipus de client.

L'estancament dels mercats emissors tradicionals com ara el francès, l'anglès i l'holandès provoca que el sector turístic gironí decanti els seus esforços cap al turista rus. De fet, com indica el president de l'ATA, Josep Comaposada, aquest és un mercat amb “perspectives de creixement”, al contrari que d'altres més tradicionals. Tot i que el turista rus prefereixi allotjar-se en hotels o xalets de luxe, també és cert que n'hi ha d'altres que comencen a comprar apartaments a la Costa Brava com a segona residència. “Estem detectant que hi ha viatgers russos que vénen a estiuejar amb la família, s'allotgen en apartaments d'un cert nivell i s'interessen per comprar-ne”, va explicar Comaposada que va indicar que en el sector dels apartaments els interessa “promoure aquesta tendència”.

LA FRASE

Només un 5% dels russos parlen anglès. Per això cal superar la barrera idiomàtica per atraure més turistes
Christine Le Beuvant
consultors de mar integral Solucions SL

LA FRASE

El turisme rus és un mercat amb perspectives de creixement, al contrari dels tradicionals
Josep Comaposada
President de l'Associació turística d'apartaments

600.000 russos a Catalunya

Uns deu milions i mig de russos surten cada any del seu país per passar les vacances a fora. L'any passat, un milió ho van fer a l'Estat espanyol.
I, d'aquests, més de 600.000 van escollir Catalunya com a destinació. Això sí, a l'hora
de parlar de preferències,
la Costa Brava encara continua darrere de la Costa Daurada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.