Economia

TURISME

Menys pernoctacions als hotels de la Costa Brava

El nombre de reserves en establiments hotelers de la costa va caure el 2012 un 2,4%, després de dos anys seguits d'increments

La Costa Brava es manté com la novena zona turística de l'Estat

Després de dos anys en què el nombre de pernoctacions augmentava als hotels de la Costa Brava, les dades que va difondre ahir l'Instituto Nacional de Estadística constaten que el 2012 hi va haver un 2,4% menys de reserves en aquests establiments. La Costa Brava es manté des del 2011 com la novena zona turística de l'Estat pel que fa al nombre de nits reservades –per darrere de Mallorca, Tenerife, Palma-Calvià, Barcelona, la Costa del Sol, Gran Canària, la Costa Blanca i Fuerteventura– i supera la Costa Daurada. Anys enrere, havia estat la vuitena zona turística, però Fuerteventura li va guanyar la posició el 2010.

Concretament, durant el 2012 hi va haver un total de 10.123.639 pernoctacions als establiments de la costa gironina, amb una ocupació per places d'un 53,16%. L'any anterior, l'ocupació havia estat més d'un punt superior (54,68%) i el nombre de nits d'estada s'havia situat a 10.373.290.

Pel que fa a l'origen dels viatgers, cal destacar que, un any més, han estat els turistes procedents de fora de l'Estat espanyol els principals usuaris dels establiments hotelers de la Costa Brava, sobretot durant la temporada d'estiu. Així, per exemple, si a l'agost hi va haver 176.587 viatgers procedents de l'Estat allotjats als hotels, n'hi va haver 324.875 de fora. Durant aquest mes de màxima ocupació, per exemple, és quan es va estimar el màxim d'establiments oberts, 658.

Pel que fa als punts turístics amb més pernoctacions, cal assenyalar que no n'hi ha cap de les comarques gironines que se situï entre els deu primers de l'Estat espanyol, segons les mateixes dades de l'INE.

LA XIFRA

2,4%
menys
de pernoctacions es van registrar durant el 2012 als hotels de la Costa Brava respecte de l'any anterior.

L'anterior caiguda, el 2009

Malgrat la crisi, feia tres anys que no es registrava una caiguda en el nombre de pernoctacions als hotels de la Costa Brava. L'última es remunta a l'any 2009, en què, amb relació a l'any anterior, hi va haver una disminució d'un 9,4% en el nombre de nits d'estada als establiments hotelers costaners gironins. De fet, l'any 2008 el nombre de pernoctacions va ser de 10.889.238, la xifra més alta dels últims cinc anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.