Economia

administracions

Estat i Generalitat deuen 5 milions d'euros a Lloret

L'Ajuntament s'ha vist obligat a contractar tres pòlisses de crèdit per poder pagar proveïdors i nòmines

La situació l'agreuja el fet que la majoria d'impostos es cobren coincidint amb l'estiu

Les administracions supramunicipals deuen a l'Ajuntament de Lloret de Mar més de cinc milions d'euros. En concret, segons han explicat fonts municipals, la Generalitat els deu a l'entorn dels quatre milions i el govern espanyol, més d'un milió. Aquest darrer deute és en concepte de l'IVA endarrerit. La situació ha fet que el consistori hagi hagut de contractar tres pòlisses de crèdit, perquè “ara hi ha problemes de liquiditat”, segons va explicar l'alcalde, Romà Codina (CiU).

La situació revertirà a l'estiu quan es cobren la major part dels impostos i taxes municipals. “La situació econòmica de l'Ajuntament passa uns mesos delicats en què no es cobren taxes ni impostos; a l'estiu, amb l'IBI, podrem retornar els crèdits que demanem ara”, va assegurar l'alcalde.

Codina va justificar la situació econòmica actual de l'Ajuntament de Lloret perquè l'any passat no van poder contraure crèdit. A diferència d'ara, que ja han aconseguit rebaixar la xifra d'endeutament màxim que prohibeix contraure deutes. “Hem abaixat el deute que tenia l'Ajuntament de 47 milions a 36 milions en dos anys”, va recordar Codina.

El retret del deute de l'Estat amb l'Ajuntament de Lloret va provocar una resposta irònica d'Enric Martínez, portaveu del PP a l'Ajuntament de Lloret: “Si vol, demà truco al senyor Mariano i li dic: ‘Mariano, mándame un millón de euros, que lo quiere el señor Frigola.' [en referència a Arseni Frigola, regidor de Serveis Econòmics]”. Aquest comentari va ser replicat per l'alcalde: “Si truca al senyor Mariano, com diu vostè, en tot cas, demani-li 1.050.000 euros, que és el que ens deu l'Estat.”

LA FRASE

Ens deuen més de cinc milions d'euros, el que ens porta a fer tres pòlisses de crèdit; la majoria de taxes es cobren a l'estiu
Romà Codina
Alcalde de lloret de mar

Menys factures sense consignar que el 2011

El govern local de Lloret de Mar (CiU-ERC) va explicar dilluns que el 2012 es va tancar amb 284.864 euros en factures sense consignar en el pressupost. El ple va haver de fer el tràmit. Suposa una reducció del 38% d'aquest tipus d'impagats respecte del 2011. L'oposició va criticar el govern per tenir factures sense consignar: “Aquest Ajuntament ha dilapidat diners”, va etzibar Marc Fuertes, portaveu del grup municipal del Millor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.