Economia

turisme

Alts nivells de reserves a les cases rurals gironines per Setmana Santa

En la modalitat de lloguer de casa sencera els dies festius s'acosten al 90% d'ocupació i es voreja el 70% en el cas de les cases que lloguen per habitacions

Les cases de turisme rural de les comarques gironines “registren alts nivells de reserves a tota la demarcació” els dies festius de Setmana Santa. En aquests moments, les reserves per a aquestes dates s'acosten al 90% en la modalitat de lloguer de casa sencera i se situen a l'entorn del 70% en el cas de les cases de lloguer per habitacions, segons l'Associació de Turisme Rural Girona, a partir d'una enquesta als establiments adherits a l'associació.

Tal com passa amb la resta d'establiments turístics de la demarcació de Girona, els propietaris de les cases de turisme rural també estan pendents de les reserves d'última hora perquè “poden incrementar lleugerament aquest índex, de manera que s'assoleixin dades força similars a les de la Setmana Santa del 2012”. Els establiments de la Cerdanya i els de l'Alt Empordà i el Baix Empordà són els que registren un índex d'ocupació més elevat, “els uns per la neu i els altres pel sol i la platja”. A la resta de la demarcació, tenen una ocupació irregular.

El perfil del client que predomina aquests dies de Setmana Santa és familiar i català, principalment de Barcelona i l'àrea metropolitana, així com provinent de la resta de l'Estat –el País Basc, Astúries, Múrcia i les Balears–. El turisme estranger en aquestes dates és molt baix. Tot i això, hi ha cases associades a Turisme Rural Girona que tenen reserves de turistes provinents d'Israel, el Regne Unit, Itàlia, Suècia, Alemanya, Àustria i fins i tot de Mèxic. “La majoria són cases que treballen amb agències de viatges que es dediquen a turisme especialitzat”, explica la tècnica coordinadora de l'associació, Magda Caparrós.

El context de crisi econòmica també ha fet baixar el nombre de nits reservades per a aquests dies, ja que majoritàriament es reserven tres o quatre nits –de dijous o divendres a dilluns–. Pel que fa als preus de les cases rurals, “es mantenen des de fa tres o quatre anys”.

LA XIFRA

3
nits,
o com a molt 4, reserven els usuaris de cases rurals per Setmana Santa.

LA FRASE

El perfil del client majoritari és familiar i català, especialment de Barcelona i l'àrea metropolitana
Magda Caparrós
TÈCNICA COORDINADORA DE L'ASSOCIACIÓ DE TURISME RURAL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.