Economia

Mercadona crea 910 llocs de treball directes a Catalunya

Inverteix 90,2 milions a obrir locals nous i renovar els consolidats

El 2014 engegarà el centre logístic d'Abrera

Mercadona ha creat 910 llocs de treball directes i fixos a Catalunya el 2012, de manera que la plantilla al Principat supera els 10.150 treballadors. Alhora, segons va informar la cadena de supermercats, el nombre d'establiments a Catalunya en acabar el desembre era de 180, repartits entre les demarcacions de Barcelona (121), Girona (23), Lleida (8) i Tarragona (28). Són 19 locals més que el 2011, ja que n'ha obert 21 i n'ha tancat dos. Aquesta evolució va representar una inversió de 90,2 milions d'euros, que també va incloure, a més de les inauguracions, la reforma i l'equipament d'establiments consolidats per adaptar-los als estàndards actuals de la companyia. Aquesta també continua les obres del centre logístic d'Abrera, al Baix Llobregat, que es preveu que entri en funcionament el 2014. Hi haurà una inversió total en aquest centre de 300 milions.

El director de relacions externes de Mercadona a Catalunya, Bernat Morales, va destacar la contribució de la companyia a l'economia catalana, ja que ha fet compres a fabricants catalans per valor de 3.287 milions el 2012, un 6,7% més que l'any anterior. De fet, la cadena treballa amb més de 200 proveïdors catalans o amb seu a Catalunya, que, al seu torn, treballen amb 1.802 pimes del territori. Morales destaca la generació de riquesa derivada de l'activitat dels 16 interproveïdors catalans de Mercadona, fabricants de les marques pròpies Hacendado, Bosque Verde, Deliplus i Compy, que van invertir en total 81,7 milions i van crear més de 200 llocs de treball el 2012, any en què Mercadona va fer acords estables amb 4.200 pagesos, 3.200 ramaders i 41 confraries de pescadors.

LA XIFRA

21
locals nous
va obrir l'any passat al Principat el gegant valencià de la distribució . Per contra, en va tancar dos.

Facturació i benefici a l'alça malgrat la crisi

A escala estatal, Mercadona va tancar el 2012 amb un benefici net de 508 milions d'euros, fet que suposa un augment del 7% respecte a l'any anterior. Pel que fa a les vendes, van pujar també un 7%, fins a arribar als 19.077 milions d'euros en el conjunt de l'exercici. L'empresa presidida per Juan Roig continua la seva estratègia d'habilitar instal·lacions com cuines, menjadors i salons de bellesa al costat dels supermercats per difondre nous productes del grup.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.