Economia

TURISME

Ruta per set ciutats russes per atreure més turistes

El Patronat de Turisme i Lloret Turisme, juntament amb el sector, presenten la demarcació a 620 agents de viatges

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona i el sector turístic van tots a l'una per aconseguir incrementar el nombre de turistes russos a la demarcació. És per això que van decidir ser els primers a fer promoció en ciutats on abans “ningú n'havia fet” i fer un seguit de presentacions adreçades a 620 agents de viatges de l'operador turístic Tez Tour de Rússia “a través de les quals es vol donar a conèixer l'oferta turística de la destinació Costa Brava i el Pirineu de Girona entre els principals prescriptors i venedors d'agències de viatges de ciutats de l'extraradi de Moscou”. La visita va començar dimarts i durant deu dies es faran presentacions a Sant Petersburg, Krasnodar, Piatigorsk, Rostov del Don, Samara, Kazan, Niznij i Voronezh. Juntament amb el Patronat de Turisme, en l'acció promocional també hi participen Lloret Turisme, empreses d'allotjament com ara Rigat Hotel, Guitart Hotels, H Top Hotels i Samba Hotels, i també les estacions d'esquí i de muntanya del Pirineu gironí, com ara Vall de Núria i la Molina, de Ferrocarrils de la Generalitat.

Ahir al vespre es va fer la primera de les presentacions a Sant Petersburg, i hi van assistir una vuitantena d'agents de viatges; l'acte va ser presidit pel president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava, Joan Giraut.

Aquesta, però, no és l'única acció promocional que s'ha fet al mercat rus, ja que s'ha assistit a diverses fires i s'han portat a la demarcació periodistes de mitjans de comunicació especialitzats.

40.000 a la Costa Brava

Segons dades de l'Agència Catalana de Turisme i els principals operadors turístics russos que operen a les diverses destinacions catalanes –Natalie Tours, Terramar, Tez Tours, Coral Travel i Pegas–, es preveu que aquest any el turisme procedent dels mercats emissors de la Federació Russa –Rússia, Ucraïna i Bielorússia– creixi un 40% respecte a l'any anterior. Si la tendència es confirma, s'hauria d'arribar a la xifra d'1,1 milions de turistes russos a Catalunya a la fi de l'exercici i se superarien en un any els 700.000 turistes que hi va haver el 2012.

Segons Eugenio Vasiliev, director comercial de Tez Tour España, l'operador turístic Tez Tour va portar a Catalunya l'any 2012 uns 85.000 turistes, dels quals 25.000 van anar a la Costa Brava. Vasiliev preveu que aquest 2013 el nombre de turistes augmentarà un 70%, increment que representaria uns 120.000 turistes a Catalunya i 40.000 a la Costa Brava.

Catàleg específic per al turista rus

Per a aquest cicle de presentacions, el Patronat de Turisme, Lloret Turisme i l'operador Tez Tour han publicat un catàleg específic de vacances de 36 pàgines dedicat principalment a la Costa Brava per distribuir entre els assistents a les presentacions. El catàleg conté informació sobre l'oferta turística de les destinacions de Lloret de Mar, Blanes i Tossa de Mar, i també de Girona, Cadaqués i Besalú. També s'hi han inclòs dades sobre l'oferta de turisme de negocis, congressos i convencions, i de les estacions d'esquí de Vall de Núria i la Molina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.