Economia

Els preus baixen tres dècimes al març i la inflació anual queda en el 3%

El diferencial de preus amb l'IPC espanyol augmenta fins a les sis dècimes

La inflació interanual en el conjunt de l'Estat se situa en el 2,4% i torna a taxes similars a les del juliol del 2012

L'INE indica que la caiguda dels preus dels carburants és responsable de la moderació de l'IPC

Els preus han baixat tres dècimes al març a Catalunya i la inflació anual s'ha situat en el 3%, segons l'índex de preus de consum (IPC) que ha publicat aquest divendres l'Institut d'Estadística espanyol (INE). Al conjunt de l'Estat, els preus han caigut quatre dècimes al març i la inflació anual ha quedat en el 2,4%, confirmant les dades de l'IPC avançat que l'INE va publicar el 27 de març.

La baixada d'un 0,7% dels preus del transport, influïda pel descens de la partida de lubricants i carburants, ha estat el que ha pesat més en la caiguda de l'IPC anual. En segon lloc, l'INE ha citat la rebaixa de dues dècimes dels preus de l'alimentació i les begudes no alcohòliques.

Pel que fa a la inflació subjacent -que exclou la variació dels preus dels aliments frescos i l'energia- es manté en el 2,3 %, de manera que disminueix en una dècima la diferència amb la taxa de l'índex general.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.