Economia

habitatge

La PAH ocupa Bankia 5 hores i aconsegueix una altra dació

Una trentena de membres de la PAH s'instal·len dins la central de Bankia a Girona per reclamar la dació d'un veí de Maçanet malalt de càncer

Aturen, per sisè cop, el desnonament d'un jove gironí

La pressió exercida ahir durant cinc hores per una trentena de membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) a Bankia de Girona va aconseguir la dació en pagament per a un veí de Maçanet de la Selva afectat per un càncer terminal i també va arrencar el compromís de l'entitat bancària d'aturar el desnonament d'un jove de Girona –dilluns a primera hora faran arribar un escrit als jutjats en què demanaran que s'aturi l'execució hipotecària.

Els representants de la PAH van ocupar a quarts de deu del matí la seu de Bankia, a la plaça Constitució de Girona, i l'objectiu era no sortir d'allà fins que haguessin aconseguit un compromís per escrit de l'entitat d'aturar els dos desnonaments. “Ens hi estarem fins que calgui”, va assegurar al matí la portaveu de la PAH a Girona, Marta Afuera. Enmig d'aquesta espera, i entre reunió i reunió amb el director de la sucursal, la PAH va concretar els dos casos que els havien portat allà: el de Maurice Picquet i el de Lluís Barrilado.

Picquet, de 60 anys i d'origen francès, però que fa anys que viu a Catalunya, va explicar com va haver de deixar de treballar l'any 2009 a conseqüència d'un càncer d'ossos, i que la seva dona té una cama amputada. Picquet, que ha fet ja 66 sessions de quimioteràpia, va concretar que vol marxar a França, on té la família i on la seva dona pot ser ben atesa, però que volia marxar tranquil, sense el deute.

Marta Afuera, la portaveu de la PAH, va indicar que el cas de Picquet era “d'emergència, humanitària”. Picquet no pot pagar les quotes de la hipoteca de la casa que va comprar, juntament amb la seva dona, Chantal, a la urbanització Residencial Park de Maçanet de la Selva. Deu dues quotes de 1.400 euros al banc i li queden per pagar 140.000 euros d' hipoteca.

En el cas de Lluís Barrilado, ja és la sisena vegada que el jutge ha fixat el desnonament del seu pis de Sant Narcís. El jove explicava ahir que només volia que el deixessin tranquil. Després que s'hagués ajornat el desnonament en els cinc cops anteriors, el jutge havia ordenat per la setmana que ve un desnonament “en obert”, segons la PAH, que hi va afegir que es podia produir en qualsevol moment de dilluns a divendres i que, per evitar-ho, la PAH estava disposada a acampar davant de l'habitatge.

Barrilado té 27 anys, un fill petit de 7 i no té feina des del 2009. El seu deute amb l'entitat bancària és d'uns 180.000 euros, segons va afirmar.

Bankia respon

En resposta a l'acció de la PAH, una portaveu de l'entitat bancària va puntualitzar ahir al migdia que Bankia ja havia concedit la setmana passada la dació en pagament al veí de Maçanet, però que encara no s'havia pogut tramitar perquè l'afectat no els havia fet arribar un certificat de Serveis Socials que li havien demanat per culminar els tràmits per a la dació. Informat d'aquesta versió de Bankia, Picquet va assegurar que mai ningú no li havia demanat cap paper, i que les úniques trucades que ha rebut darrerament eren de l'entitat per demanar el pagament.

Pel que fa al cas de Barrilado, Bankia va insistir que pertocava al jutge decidir que es paralitzés el desnonament i que Barrilado havia de presentar una sèrie de papers i que no ho havia fet. Tot i això, Bankia va assegurar que estava fent tot “l'humanament possible i impossible per aconseguir que aquests casos se solucionessin”.

LA XIFRA

5
hores
van estar a dins de la central de Bankia a Girona els membres de la PAH per negociar els dos casos.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.