Economia

MEDI AMBIENT

El Club Nàutic l'Estartit aposta per l'energia solar

Solgironès li ha fet la instal·lació fotovoltaica, que és per a autoconsum

El Club Nàutic l'Estartit és el “primer de tot l'Estat espanyol” que aposta per l'energia solar d'autoconsum. La instal·lació ha estat realitzada per l'empresa de Celrà Solgironès, pionera en aquest camp, ja que el novembre passat va fer la primera instal·lació fotovoltaica per a autoconsum de Catalunya per a l'empresa Bopla, de les Franqueses del Vallès.

A diferència de Bopla, però, el Club Nàutic de l'Estartit ha aconseguit, segons el gerent de Solgironès, Francesc Mateu, a més de consumir bona part del que produeixi, tenir una part d'excedent que provocarà que els kW-h sobrants vagin a la xarxa i es puguin vendre a un preu de pool. “Això és una novetat en l'autoconsum”, assegura Mateu.

El Club Nàutic de l'Estartit té una instal·lacions de 15.954 m2 i 738 amarraments, i està dedicat al sector esportiu i d'esbarjo i oci. El club està situat a poc més d'un quilòmetre del paratge protegit de les illes Medes i “vol participar i col·laborar en la protecció del medi ambient i ajudar en la millora de la sostenibilitat”.

“Amb aquesta nova instal·lació l'estalvi de CO2 a l'atmosfera serà de 4.300 quilos anuals”, assegura el gerent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.