Economia

Els promotors no veuen bé el nou impost als pisos buits

Els API de la demarcació gironina diuen que cal incentivar el lloguer, però que aquesta no és la fórmula

Els promotors gironins asseguren que el nou impost sobre els pisos buits que prepara el govern “no té sentit” i demanen quedar-ne fora. El sector creu que hi ha massa esculls –sobretot, fiscals– perquè la taxa sigui efectiva i, automàticament, faci que hi hagi més pisos al mercat de lloguer. “L'estoc que està en mans dels promotors no és capriciós, ni volgut ni especulatiu”, subratlla el president del gremi, Josep Maria Coll.

Per la seva banda, els agents immobiliaris creuen que cal impulsar mesures per incentivar el lloguer però que aquesta no és la fórmula. “El que faran els bancs serà fer repercutir l'impost en forma de comissions als clients”, diu el president dels API gironins, Ramon Corominas.

L'impost no s'aplicarà arreu del territori, sinó en 70 municipis on el govern ha detectat que la demanda d'habitatge és alta. Sobre el paper, a les comarques gironines això afecta algunes capitals de comarca (Girona, Olot o Figueres), però també municipis de l'àrea urbana (com ara Salt) o bé d'altres de la franja costanera (Sant Feliu de Guíxols, Lloret de Mar i Blanes).

El Gremi de Promotors i Constructors assegura, d'entrada, que s'ha vist “sorprès” per l'anunci del nou gravamen i que el nou impost és del tot “incongruent” amb la situació que viu el sector, ja prou tocat per la crisi.

El president dels API a Girona, Ramon Corominas, creu que aplicar una taxa als pisos buits no és la millor manera d'incentivar que hi hagi més habitatges al mercat de lloguer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.