Economia

hisenda municipal

L'alcalde de Blanes acusa el club d'hoquei de “coacció”

Josep Marigó creu que el president de l'entitat ataca l'Ajuntament per “amagar els mals resultats” de la temporada

Assegura que cobraran la subvenció, però no pot concretar quan

Josep Marigó, alcalde de Blanes, va negar ahir que estigui duent a terme cap represàlia contra el Club d'Hoquei Blanes, tal com havia anunciat el dia abans el president de l'entitat, Josep Ridaura. Per l'alcalde, tot plegat és una “cortina de fum” amb què pretén “amagar els mals resultats de l'equip que presideix”.

Ridaura va assegurar que l'Ajuntament no els pagava els diners del conveni com a “represàlia” per haver denunciat Marigó a la fiscalia i, en canvi, sí que pagava a altres entitats. L'alcalde ho va negar tot de forma contundent.

Pel que fa a la subvenció del club, l'alcalde va explicar que la darrera documentació presentada per justificar la de l'any passat es va fer el dia 5 d'abril, que “ara l'està estudiant intervenció” i que un cop es confirmi que tot és correcte la subvenció farà el seu camí. “Cobrar, cobraran, quan? Quan la tresoreria municipal ho permeti”, va dir Marigó, que va explicar que l'evolució dels ingressos “encara no està assegurada com preveia el pressupost” i que això “complica” el pagament de les subvencions. L'alcalde també va voler deixar clar que cap entitat ha cobrat ni un cèntim de les subvencions d'enguany: “No se n'ha tractat cap, l'únic que pot haver passat és que alguna entitat hagi cobrat la de l'any passat, que ell (Ridaura) ja ha cobrat.” Marigó va retornar la pilota a Ridaura i el va acusar d'estar actuant per “revenja” i amb “coaccions”.

Ridaura va negar les afirmacions de Marigó i el va acusar de “falsejar la realitat a cada minut”, i d'haver comès “presumptes delictes”, va dir.

LA FRASE

Les suposades represàlies són infundades; pretén amagar els mals resultats de l'equip que presideix
Josep Marigó
Alcalde de Blanes

LA DATA

22.02.10
Josep Marigó,
aleshores a l'oposició, pregunta en un ple per una presumpta agressió de Ridaura a dos conserges.

La investigació fa el seu camí

Josep Marigó va explicar ahir que la denúncia que Ridaura havia presentat a la fiscalia el 2010 per presumptes irregularitats està fent el seu camí, i que tant ell com l'interventor, així com polítics de diversos partits i també tècnics havien hagut d'anar a declarar. Va afegir, però, que encara no s'havia pres cap decisió sobre si la causa continuava endavant o s'aturava.

Aquesta, però, no és l'única causa oberta entre Marigó i Ridaura. De fet, l'origen de tota l'enemistat es remunta al febrer del 2010, quan Marigó –aleshores a l'oposició– va preguntar en un ple sobre una suposada agressió de Ridaura a dos conserges municipals. Ridaura el va demandar per intromissió en l'honor. El jutge no només va desestimar-la, sinó que va assegurar que les afirmacions de Marigó eren “substancialment verídiques”. Marigó va explicar que s'havia “inhibit”, per aquest motiu, de tot el que fa referència al club en la política municipal i va acusar Ridaura de voler-lo “acollonir”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.