Economia

finances

Triodos Bank obre una oficina a Girona, on ja té 3.300 clients

Vora 5.000 persones i institucions de les comarques gironines s'han interessat fins ara en aquesta banca ètica

És la segona oficina que aquest banc europeu obre a Catalunya

Triodos Bank va obrir ahir la seva primera oficina a les comarques gironines per, d'alguna manera, donar resposta als 3.300 clients que té i a les 2.000 persones més que hi ha en procés de contractació. Amb seu a la plaça de Catalunya de Girona, l'entitat també ha fet inversions a la demarcació i, segons destaca el seu director general, Esteban Barroso, “també és rellevant que hi ha molts accionistes del banc a Girona, persones i institucions que han decidit ser copropietaris de Triodos Bank”. L'oficina a Girona és la segona que Triodos Bank obre a Catalunya, després de l'obertura, el 2006, a Barcelona, de la que va ser la seva primera oficina comercial a l'Estat espanyol. El model bancari de Triodos Bank està orientat a “millorar la qualitat de vida de les persones des del sistema financer i fomentar l'ús responsable dels diners”. La cartera del crèdit s'emmarca en tres àmbits principals: sector social, sector mediambiental i sector cultural.

Amb l'obertura de la nova oficina, es vol incrementar l'activitat creditícia a Catalunya i apropar-se a les empreses i institucions mediambientals que ja han finançat “o que volen començar a treballar amb nosaltres”, afegeix Barroso en un comunicat. De fet, a Girona Triodos Bank ha fet préstecs com el d'AV energia Soltaica 3, per a un projecte d'instal·lacions solars fotovoltaiques a les cobertes de 94 centres escolars catalans, i ha finançat iniciatives de conservació de la natura, com Ruscinia Educació Mediambiental al Parc Natural del Cap de Creus; Biospirit, que promou l'alimentació saludable amb un supermercat ecològic, i la Fundació Sergi, que treballa amb persones en risc d'exclusió.

LA FRASE

Diria que el percentatge de clients a Girona és el més alt en aquests moments de tot l'Estat
Esteban Barroso
Director general de triodos bank

Confiança en els clients de Girona

“Tinc una confiança enorme en els clients de Girona, que ja ho han demostrat”, afirmava ahir el director general de Triodos Bank, Esteban Barroso, a Girona. De fet, Barroso fins i tot calcula que el percentatge de clients a Girona “és el més alt en aquests moments de tot l'Estat, malgrat que fins ara no hem tingut oficina aquí”. I hi va afegir: “Confio que tots aquests clients tinguin l'oportunitat de venir-nos a veure i vegin de més a prop què és el banc.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.