Economia

turisme

L'estat de s'Abanell fa perdre un terç dels clients als càmpings

La majoria estan situats en aquest tram de la platja de Blanes, mancada de sorra des de fa anys

Els hotels asseguren que les agències els amenacen de no fer reserves a la part final de costa

La mala situació del tram final de la platja de s'Abanell de Blanes està comportant conseqüències per al sector turístic, un dels motors econòmics de la ciutat. Càmpings i hotels veuen com els turistes deixen d'anar-hi per la manca de sorra.

“Hem perdut un 30% del turisme estranger els últims tres o quatre anys”, va assegurar a El Punt Avui Josep Ametller, president de l'Associació de Càmpings de Blanes. La ubicació dels càmpings, majoritàriament en el tram de s'Abanell més proper al riu Tordera –la zona més afectada per la manca de sorra–, fa que sigui un problema generalitzat a tots els negocis. “Clients que fa anys que venien ens envien correus en què, plorant, ens diuen que no tornaran a venir perquè no poden anar a la platja”, va dir Ametller.

Els hotels, a diferència dels càmpings, estan més repartits pel litoral. Els que estan més a prop de sa Palomera no tenen cap problema, perquè allà hi ha sorra. Els que estan més a prop del tram final de s'Abanell sí que han notat els efectes de la manca de sorra. “Les agències ens diuen que si no s'arregla no programaran Blanes”, va alertar Enric Portas, president de l'Associació d'Hostaleria de Blanes. El problema, pel responsable del gremi, és clar: “La gent ve pel sol i la platja, i no tenim platja. És un descrèdit total, ens està perjudicant.” La manca de sorra en el tram final de s'Abanell fa que els turistes d'aquesta zona s'hagin de desplaçar més cap a sa Palomera, i el problema també pot acabar afectant aquesta zona. “No hi ha lloc per anar a la platja”, va concloure Portas.

LES FRASES

Ens envien correus en què ens diuen que no tornaran a venir perquè no poden anar a la platja
Josep Ametller
president de l'Associació de Càmpings de Blanes

LES FRASES

La gent ve pel sol i la platja, i no tenim platja. És un descrèdit total, ens està perjudicant
Enric Portas
President de l'Associació d'hostaleria de Blanes

A favor de portar sorra del riu

Càmpings i hotels aplaudeixen la petició feta per l'Ajuntament de Blanes a la Generalitat per traslladar sorra del riu Tordera al tram final de s'Abanell. “Hi estem totalment a favor”, va remarcar Enric Portas. Josep Ametller va portar un bri d'esperança: “Sembla que el mar ja no agafa sorra de la platja; sembla que la situació de la sorra s'està estabilitzant dins el mar.” Segons Ametller, però, la millora va a un ritme molt lent i es trigarien uns cent anys a recuperar la situació del tot. És per això que proposa que es faci una “petita” aportació. Demana una extracció d'un metre o un metre i mig des de la desembocadura del riu fins al primer pont. “El que necessita ara la platja és una mica d'ajuda, perquè està dèbil: si vingués una llevantada, amb una mica més de sorra no seria tant greu”, va afirmar. L'ACA està pendent de respondre a la petició de l'Ajuntament, després que fa uns dies ja hi va enviar els tècnics per analitzar la situació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.