Economia

EMPRESA

Som Energia preveu multiplicar per sis la facturació aquest any

La cooperativa d'energia verda vol arribar als 11.000 socis i assolir els 9.000 contractes actius de llum

El 2013 calcula que facturarà 4,5 milions

La cooperativa Som Energia, situada al Parc Científic i Tecnològic de la UdG, preveu multiplicar per sis la facturació aquest 2013, i passar dels 692.000 euros als 4,5 milions, segons publica l'Agència Catalana de Notícies (ACN). La cooperativa, amb seu a Girona, té actualment més de 8.000 socis arreu de l'Estat i vol arribar als 11.000 socis, assolir els 9.000 contractes actius de llum i vendre 2 MWh d'energia verda a 625 famílies. L'any passat, la cooperativa ja va triplicar el nombre de socis, i el nombre de contractes d'electricitat verda va augmentar. Som Energia ha fet públics aquests resultats coincidint amb l'assemblea general de socis, que es va fer fa una setmana i en la qual es van presentar els resultats de l'exercici del 2012 i les previsions pel 2013.

Durant l'any 2012 la cooperativa Som Energia va triplicar el nombre de socis, que va passar de 1.700 a 5.000. De manera paral·lela, el nombre de contractes d'electricitat verda certificada activats a la cooperativa s'ha incrementat considerablement, de 150 a 3.000, i s'han fet inversions en projectes de generació renovable, a partir de les inversions dels socis, per un valor total de 3,5 milions d'euros, per impulsar vuit cobertes fotovoltaiques i una planta de biogàs.

El vicepresident de la cooperativa, Gijsbert Huijink, va assenyalar: “Les fites assolides per Som Energia, enmig d'una situació econòmica i social convulsa i difícil, reflecteixen la voluntat de la ciutadania de donar suport a iniciatives de l'economia social, i Som Energia demostra que junts podem.”

Per la seva banda, Marc Roselló, president de Som Energia, va destacar “la voluntat de la cooperativa de posar l'interès de les persones al davant del benefici econòmic i ser l'alternativa als oligopolis energètics que sostenen un model fòssil i nuclear”.

Som Energia es va constituir l'11 de desembre del 2010 en un acte públic que es va portar a terme a la Casa de Cultura de Girona. El soci fundador va ser Gijsbert Huijink.

LA FRASE

Les fites assolides demostren que es dóna suport a iniciatives socials com ara Som Energia
Gijsbert Huijink
VICEPRESIDENT DE SOM ENERGIA

Ajuden a fer el canvi

Quan una persona es vol fer sòcia de Som Energia, ha de fer una aportació d'un centenar d'euros com a capital social, que es retornen en cas d'abandonar la cooperativa. A partir d'aquell moment, el soci, a part d'involucrar-se en les diferents comissions o invertir en projectes de producció, decideix també “fer el salt” i canviar de comercialitzadora. Som Energia tramita el canvi de comercialitzadora i això no suposa cap canvi tècnic ni econòmic. Segons explica, la factura no és més elevada al final de l'any. “És un pas més per ajudar a canviar el sistema”, afirma. Es garanteix tota la transparència al soci que decideix fer el pas. Som Energia assegura que ofereix més control sobre el que passa perquè no és una empresa. “Tenim els interessos dels socis i prou”, puntualitza.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.