Economia

PLATJA D'ARO

Instància dels bars tancats al consistori per poder reobrir

Els amos dels tres bars clausurats a Platja d'Aro –Gib's, Little Gib's i 900– i els altres dos que tenen els equips musicals precintats –Kivi i Sininic– per ordre del jutjat contenciós administratiu número dos de Girona han instat l'alcalde, Joan Giraut, a presentar un incident d'impossibilitat legal d'execució de sentència que els permeti reobrir de manera immediata.

La titular del jutjat va deixar en l'aire fa pocs dies el termini de reobertura perquè el consistori, ara mateix, és l'únic òrgan legitimat per oposar-se a l'execució de la sentència, amb l'argument legal de les llicències renovades el 2009, després d'una primera clausura dels establiments i l'adequació a les normatives que establia la sentència. L'advocat que representa els empresaris, Joaquim Boadas de Quintana, adverteix al consistori que, si no actua amb rapidesa, els locals “es reserven el dret de reclamar responsabilitats patrimonials” per rescabalar el perjudici econòmic del tancament, que ja fa més d'un mes que dura.

Boadas xifra en uns 800.000 euros les pèrdues que els locals podrien acumular durant la temporada d'estiu, i recorda que tots ells depenen del període comprès del juny al setembre per mantenir l'activitat la resta de l'any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.