Economia

Valoració positiva dels blocs ocupats de Salt i Blanes

La PAH assegura que els dos edificis “alliberats” estan plens de famílies i que continuen fent tasques formatives

Gairebé quatre mesos després que un grup de persones “alliberés” a Salt el primer edifici a les comarques gironines, la valoració que en fa la PAH és “extremadament positiva”, segons declarava ahir la portaveu, Marta Afuera. Tant a Salt, com a Blanes –que va ser ocupat ara fa dos mesos– els blocs estan plens de famílies, segons Afuera, que van trampejant com poden les dificultats, per exemple, amb els subministraments bàsics. La portaveu de la PAH insisteix que “l'obra social de la PAH és una eina de lluita per transformar la societat” i que, com a tal, serveix per pressionar les administracions i els poders econòmics. “És un aprenentatge immens en les persones, de lluita, de solidaritat... Ha valgut la pena”, hi afegeix Afuera. Així mateix, va explicar que, en el cas de Salt, per exemple, els habitants –que inclouen famílies amb nens–, continuen treballant l'hort i formant-se en el cooperativisme i l'agricultura. De fet, va anunciar que es volen tirar endavant un parell de cooperatives. Amb tot, la causa penal per haver-se fet amb l'edifici tindrà un episodi més la setmana que ve als jutjats de Girona, quan està citada a declarar una de les seves ocupants.

Pel que fa a la recent polèmica amb el consistori saltenc, que fa una setmana va anunciar que no es tornaria a reunir la taula de l'habitatge mentre continués de portaveu Marta Afuera, aquesta va assegurar que es tracta d'una mesura més de la nul·la voluntat del consistori per afrontar la problemàtica de l'habitatge. “Han volgut desactivar la PAH”, afirmava la portaveu, que, tot seguit, va avançar que la plataforma té previst convocar una nova taula, paral·lela a la del consistori, i a la qual se'l convidarà.

LA XIFRA

4
mesos
ja fa que la PAH va “alliberar” el bloc buit i nou pisos que hi ha ubicat al costat de l'hospital de Salt.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.