Economia

Espanya és el quart estat de la Unió Europea amb més banquers milionaris

Un total de 125 banquers a l'Estat van cobrar per sobre d'aquest llindar l'any 2011, segons l'Autoritat Bancària Europea

El sou mitjà va ser de 2,43 milions d'euros, la mitjana més alta de tots els països europeus

Espanya és el quart estat de la Unió Europea amb més alts directius que cobren un salari per sobre del milió d'euros. Així ho constata un informe publicat per l'Autoritat Bancària Europa (EBA), que precisa que a Espanya hi havia l'any 2011 un total de 125 banquers que superaven el llindar del milió d'euros, incloent els pagaments per salari o primes. Concretament, el sou mitjà d'aquests 125 banquers va ser de 2,43 milions d'euros, la mitjana més alta de tots els països europeus.

L'Estat espanyol és l'estat del sud d'Europa que té més alts executius amb salaris de més d'1 milió d'euros, i només el superen Regne Unit, que en té 2.436, Alemanya, amb 170, i França, amb 162. Espanya està per davant d'Itàlia, amb 96 alts directius amb més d'1 milió d'euros, i més que triplica els d'Holanda, que en té 36.

L'informe de l'EBA, amb seu a Londres, mostra que la capital britànica és el lloc on hi ha el nombre més elevat de directius amb salaris elevats. Els 2.436 executius que té el Regne Unit amb un sou per sobre del milió d'euro són més que els que hi ha en tot el conjunt de la UE.

Les dades publicades aquest dilluns per l'EBA són a partir dels pagaments de l'any 2011. Espanya va haver de demanar un rescat bancari a la Unió Europea l'estiu del 2012, el que ha obligat el sector a exigir retallades en alguns directius i eliminar primes.

L'EBA publicarà a finals d'aquest mateix any un altre informe comparatiu sobre els salaris amb xifres encara més concretes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.