Economia

Els hotelers preveuen una ocupació del 85% a l'agost

Serà una temporada semblant a la de l'any passat amb estades que oscil·laran entre les tres i les quatre nits per persona

Els turistes pagaran entre 85 i 90 euros de mitjana per una habitació amb esmorzar

El sector turístic preveu que l'ocupació als hotels de la Costa Brava centre i a la Selva marítima serà aquest mes d'agost del 85%, un percentatge molt semblant al de l'estiu de l'any passat. Segons les dades de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, l'ocupació es concentrarà, en general, en la primera quinzena d'agost i la mitjana d'estades oscil·larà entre les tres i les quatre nits per persona, mentre que les reserves d'última hora solen ser d'una i dues nits.

Com cada any, el mes d'agost destaca pel turisme familiar, seguit de les parelles d'entre 35 i 55 anys. Majoritàriament, els turistes que arriben a la demarcació són de nacionalitat catalana i de l'Estat espanyol, i els segueixen els francesos, els belgues i els alemanys. A més dels turistes de nacionalitat russa, que en general pernocten a la zona de la Selva marítima.

La preferència dels turistes aquest mes d'agost serà el litoral del Baix Empordà i la Selva, on segons dades de la federació, es preveu que l'ocupació arribi fins al 85%. A l'Alt Empordà, l'ocupació serà més baixa –entre el 60% i el 65%–, un percentatge similar al que es preveu per a Girona i voltants i també a la Selva interior. Finalment, a les comarques de muntanya es preveu que l'ocupació arribi al 50% als establiments hotelers de la comarca de la Cerdanya i el Ripollès i fins al 55% a la Garrotxa.

Pel que fa al preu mitjà de les habitacions amb esmorzar inclòs dels diversos establiments de la demarcació de Girona, oscil·la entre els 85 i els 90 euros, una suma que no varia gaire respecte a l'any passat, malgrat que hi ha alguns establiments que han decidit augmentar el preu entre un 5% i un 10%.

Segons l'estadística d'ocupació extreta dels associats de la Federació d'Hostaleria, el sector de la restauració preveu tenir un 40% de reserves, però “s'ha de tenir en compte que en aquest sector predomina la reserva d'última hora que sol canviar les perspectives”. El preu mitjà per un menú es troba entre els 15 i els 20 euros.

Al juliol, al 60%

A les comarques gironines, el mes de juliol va deixar registres d'ocupació turística que, de mitjana, són del 60%. Sobretot, els turistes es van acostar a les zones costaneres, amb una clara preferència per la Selva litoral –aquí es va arribar al 80% d'ocupació– i la Costa Brava centre, amb percentatges que van anar del 70% al 75%, depenent dels hotels.

L'Alt Empordà va quedar una mica enrere d'aquests percentatges i, durant el juliol, els hotels, pensions i càmpings associats van cobrir la meitat dels llits i places. El mateix va passar a les zones d'interior o muntanya, com ara la Garrotxa (50% d'ocupació) i la resta de la comarca de la Selva (55%). A Girona ciutat i la zona del voltant, l'ocupació aquest juliol va ser del 60%. Al darrere de tot es troben les comarques més de muntanya –el Ripollès, la Cerdanya...–, on no es van cobrir ni la meitat de les places (45%).

Segons concreta la federació, els turistes van fer estades d'entre dues i tres nits. L'última quinzena de mes van ser els dies en què hotels i la resta d'allotjaments van estar més plens.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.