Economia

JORDI RIBERA MASÓ

PRESIDENT DE L'ASSOCIACIÓ D'EMPRESARIS MAJORISTES DE FRUITES I VERDURES DE MERCAGIRONA

“Les vendes han pujat a Mercagirona”

La promoció que s'està fent en l'associació ha provocat un augment en el nombre de clients gironins i també d'Occitània

La crisi ha fet que molta gent de fora del sector s'atreveixi a obrir fruiteries

És, des de fa dos mesos, el nou president de l'Associació d'Empresaris Majoristes de Fruites i Verdures de Mercagirona, substituint en el càrrec Marc Danés. Jordi Ribera, la cinquena generació de Fruites Masó, assegura que malgrat la crisi, el nombre de tones de fruita que es van vendre a Mercagirona l'any passat va créixer un 9,41% i que això va ser gràcies a la tasca de promoció que ha dut a terme Mercagirona, que ha provocat un augment en el nombre de clients, tant d'Occitània que fins ara anaven a comprar a Mercabarna com també de les mateixes comarques gironines.

El canvi de president també implica canvis en els objectius de l'associació?
No, no. Volem continuar com fins ara perquè l'associació compleix els objectius que ens vam marcar quan es va crear i que eren els de donar-nos a conèixer i créixer en nombre de clients i vendes. Segons les dades que ens ha passat l'Ajuntament, el 2012 es van vendre 48.809 tones de fruita, xifra que representa un increment del 9,41% sobre l'any 2011 que ja va batre un rècord històric en vendes a Mercagirona, un espai que fa 29 anys de les noves instal·lacions.
A què es degut, aquest augment en vendes?
Des que es va crear, fa quatre anys, l'associació ha organitzat activitats que signifiquin un impuls per a Mercagirona i que estableixin una interlocució amb totes les administracions, agents socials i institucions, en defensa del model comercial que representem. Per aconseguir això establim relacions de comunicació amb professionals del sector com associacions i escoles d'hostaleria i participem en esdeveniments de la vida social gironina com estem fent en el Fòrum Gastronòmic, col·lectius de cuiners, també amb els botiguers de Girona Centre Eix Comercial i en altres activitats que preparen. Des de l'associació també arribem a segments de mercat amb potencial de creixement, aprofitem les tecnologies de la informació i promovem bons hàbits de consum entre la població general i especialment en la població escolar. També organitzem visites a Mercagirona, tant per a professionals com per a escoles. Tot això ha provocat un augment de clients tant de les comarques gironines com també de Catalunya del Nord i Occitània –Perpinyà, Narbona i Montpeller, entre d'altres– que fins ara anaven a comprar a Mercabarna.
Però la crisi ha provocat el tancament de moltes botigues, entre les quals alguna de fruita i verdura.
Sí, però també se n'han obert. El problema del nostre sector és que tothom s'hi atreveix. Gent que venien d'altres sectors i que s'han quedat sense feina, obren botigues de fruita i verdura. Com que no coneixen el sector, al cap de sis mesos, molts acaben tancant.
Què ofereix, Mercagirona, que no ofereixen altres magatzems de fruita i verdura?
Aquí som set majoristes dels quals cinc estem associats. Però entre nosaltres hi ha competència. Això vol dir que el client troba articles de tots els preus i qualitats. Com que hi ha competència, els preus són molt bons. I la fruita i verdura provenen de Mercabarna però també de tot el País Valencià, la zona del Maresme i comarques gironines.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a