Economia

laboral

Bankia tancarà vint oficines a la demarcació

Acomiadarà 84 treballadors, el 42,20% del personal gironí

Quedaran 17 oficines obertes

Bankia tancarà 20 de les 37 oficines que té actualment a les comarques gironines i acomiadarà 84 dels 199 treballadors que té adscrits a la demarcació, una xifra que suposa el 42,20% del personal gironí. Això és el que ha comunicat l'entitat nacionalitzada –en la qual està integrada Caixa Laietana– als representants laborals d'acord amb l'ERO fet arreu de l'Estat, però que, segons fonts sindicals, afecta especialment Catalunya. “El greuge comparatiu és bestial”, va afirmar ahir el secretari general de la UGT a Catalunya de Bankia, Emili Domínguez, que va fer esment a Madrid i València com a exemple. En aquest sentit, va recordar que a la demarcació de Tarragona es tancaran 27 de les 29 oficines que hi ha actualment i es farà fora el 49,26% del personal –67 treballadors–, mentre que a la de Lleida es tancaran 8 de les 11 entitats que hi ha, amb 24 treballadors acomiadats –el 48% del total-–. A les comarques barcelonines, el nombre d'oficines que es tancaran és de 153, d'un total de 272.

En total, a Catalunya es tancaran 208 de les 349 oficines, una xifra que suposa el 60% del total d'oficines i l'acomiadament total de 820 treballadors, perquè, segons Domínguez, als 681 que s'inclouen al ERO actual, s'hi ha d'afegir els 139 que ja van anar-se'n. Aquestes xifres impliquen l'acomiadament del 54,66% dels treballadors catalans, segons va afegir Domínguez. La plantilla de Bankia a Catalunya era fins ara de 1.750 persones.

A partir d'ahir, i fins al dia 12 de setembre, l'empresa ha obert el període de presentació de baixes voluntàries, prejubilacions i peticions de mobilitat geogràfica en els territoris afectats i no es descarta que hi hagi acomiadaments forçosos. “A Catalunya, si la gent no s'apunta massivament, hi haurà més forçosos que voluntaris”, va augurar Domínguez.

Degoteig de desaparició d'oficines

El tancament de les 20 noves oficines de Bankia és un pas més en la desaparició d'entitats que fins no fa gaire operaven a les comarques gironines i que van quedar engolides en la fusió freda entre Caixa Madrid, Bancaja, Caja Canarias, Caja Rioja, Caja Ávila, Caja Segovia i, sobretot, Caixa Laietana. Amb la creació al 2010 de Bankia, de mica en mica ha anat disminuint el nombre de sucursals, especialment d'aquelles que originàriament eren C aixa Laietana.

Així mateix, segons els sindicats, la direcció de Bankia ha comunicat que progressivament s'anirà eliminant la correspondència per escrit als clients. Fins ara, hi havia una opció que els clients havien de marcar per rebre-la únicament a través d'internet. Ara seran els mateixos treballadors de Bankia els primers que, per defecte, la començaran a rebre a través d'internet i, si la volen en paper, l'hauran de demanar expressament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.