Economia

Infraestructures

Empuriabrava ‘vs' Arizona

El Skydive Empuriabrava vol ser líder del seu sector i superar l'altre gran centre mundial de paracaigudisme que és a Arizona

Dos intents de rècord reuneixen a l'Alt Empordà els millors paracaigudistes del món

“Fa anys que som un referent internacional i ens alegrem de tenir ara a casa un projecte més ambiciós: passar a ser el centre de paracaigudisme més important del món, superant l'únic competidor que tenim avui, a Arizona”, deia ahir amb entusiasme Xavi Sanllehí, alcalde de Castelló d'Empúries. El novembre passat, la notícia de l'adquisició del Slydive Empuriabrava per part d'un grup inversor de Dubai va disparar les expectatives i la primera aparició dels representants dels nous propietaris –ahir a Empuriabrava- no va defraudar–. Amb 27 anys d'experiència, el centre de paracaigudisme d'Empuriabrava té avui uns 100.000 salts a l'any; als Estats Units, el Skydive Arizona en realitza 120.000 l'any. Jaume Comas, un dels impulsors del centre empordanès, antic propietari de les infraestructures i que es manté ara com a gerent amb la nova direcció, anuncia que l'objectiu és arribar als 150.000 salts anuals per a la plataforma de l'Alt Empordà. Per aconseguir-ho, els nous propietaris –el grup inversor Skydive Dutch BV, que té com a màxim promotor el mateix príncep de Dubai, gran aficionat al paracaigudisme– es pren tres anys per remodelar i renovar les instal·lacions existents. Comas es va negar en aquesta presentació a xifrar cap quantitat pressupostada, argumentant que “el projecte definitiu encara no està tancat”; va avançar, però, que les inversions ja han començat amb l'adquisició d'un avió suplementari (fins ara n'hi havien dos), i seguiran amb la construcció de tres hangars nous de 1500 m², nous edificis de servei i espais lúdics com ara pistes de voleibol o de futbol 7. Segons Comas, es tracta de fer del centre d'Empuriabrava un referent mundial d'esport aeri, amb paracaigudisme però també vols en avió i una escola de pilotatge, i que alhora haurà d'oferir serveis i activitats d'oci pel conjunt d'una família de pas a Empuriabrava. Una oferta que té el complement ideal amb l'estructura veïna del túnel del vent.

Tot ha d'estar a punt a l'octubre del 2015, i el gerent confia que es crearan una vintena de llocs de treball suplementaris (actualment el centre dóna ocupació entre 50 i 70 persones, segons els mesos de més afluència). Encara que no s'hagin donat xifres, l'anunci d'aquesta inversió i el revulsiu que ha de significar per a l'economia i el turisme és prou llaminer per justificar la presència, ahir, a Empuriabrava –a més de l'alcalde del municipi– del director general d'Esports, Ivan Tibau, i d'una nodrida representació de responsables del sector turístic de l'Alt Empordà, amb l'actor Santi Millán com a estrella convidada per a la presentació de la nova marca.

Primer esdeveniment

Rolf Kuratle, mànager de les activitats de paracaigudisme del centre, va ser l'encarregat de presentar el primer esdeveniment d'aquesta nova etapa de l'Skydive Empuriabrava: aquesta setmana, l'elit del paracaigudisme mundial (més de 300 inscrits) es reuneix a Empuriabrava per superar dos rècords: en la categoria Free Fly, 100 paracaigudistes saltaran en caiguda lliure (a uns 250km/h) per fer una gran formació, superant l'anterior rècord establert amb 80 saltadors; en la modalitat 100 Way sequential, 100 paracaigudistes hauran de fer dues formacions en un mateix salt. Els salts més espectaculars seran entre els dies 19 i 22 de setembre i el públic podrà assistir-hi gratuïtament.

Setmana de rècords.
L'elit del paracaigudisme mundial és a Empuriabrava aquesta setmana per superar 2 rècords: 100 paracaigudistes saltaran junts per realitzar una gran formació, superant l'anterior rècord establert amb 80 saltadors.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a