Economia

habitatge

La PAH ocupa una oficina del Banc Sabadell a Girona

Reclamaven que es fixés una data per a una reunió per negociar un lloguer social per al bloc de Blanes

Una trentena de membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Girona i Blanes van ocupar ahir al matí la seu que el Banc Sabadell té al centre de Girona per reclamar una reunió i negociar un lloguer social de les famílies que viuen al bloc ocupat a Blanes.

Cap a les 10 del matí, els membres de la PAH van entrar a l'oficina situada a la plaça Josep Pla amb l'objectiu de no sortir-ne sense una data fixada per a una reunió. A l'interior, van desplegar una pancarta en què es podia llegir “Lloguer social, ara!”, i van restar-hi durant un parell d'hores fins que l'entitat els va donar hora per a una reunió dimecres de la setmana que ve. Segons va explicar la portaveu de la PAH a Girona, Marta Afuera, al bloc de Blanes –que va ser ocupat al maig– viuen quatre famílies formades per vuit adults i tres menors d'edat. Des de fa setmanes, la PAH reclama que es concedeixi un lloguer social a aquestes famílies i finalment han decidit personar-se davant el Banc de Sabadell per desencallar el cas. El bloc ocupat era propietat de Caixa Penedès, que ha estat absorbida pel Banc Sabadell, però podria ser que ara fos propietat del Sareb. “Demanem al Banc Sabadell una reunió urgent, immediata, amb persones que tinguin poder de decisió. Els hem donat dues propostes de noms que tenen poder de decisió; ens diuen que l'edifici ja està traspassat al Sareb, però nosaltres els diem que també els en considerem responsables. Demanem un lloguer social adaptat als ingressos que tenen aquestes famílies”, hi afegia Afuera durant l'espera a l'interior de la cèntrica 'oficina.

LA DATA

25.09.13
Està prevista
la reunió entre la PAH i els responsables del Banc Sabadell per tractar el cas del bloc de Blanes.

Reunió de les PAH de Catalunya

La portaveu de la PAH gironina, Marta Afuera, també va avançar ahir que s'ha previst fer a Girona una trobada de totes les PAH de Catalunya el dissabte 12 d'octubre, pocs dies abans de la data prevista per al desnonament del bloc ocupat de Salt, el 16 d'octubre. A més, està previst que l'últim cap de setmana de setembre se celebrin al bloc ocupat de Salt diverses activitats, entre les quals hi ha dinars i sopars, per recaptar fons i celebrar el que serà el segon aniversari de la constitució de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca a Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.