Economia

turisme

Els hotels gironins reben un 8,29% més de viatgers durant el mes d'agost

Segons l'Instituto Nacional de Estadística, també ha crescut el nombre de pernoctacions, un 3,7% més respecte al mateix mes de l'any passat

Un total de 570.365 viatgers van ocupar els hotels gironins durant el mes d'agost passat, una xifra que suposa un 8,29% més respecte al mateix període de l'any passat. Segons dades difoses ahir per l'Instituto Nacional de Estadística, la majoria d'aquests viatgers –532.167– es van allotjar a la Costa Brava, que va ser la segona zona turística de l'Estat pel que fa al nombre de pernoctacions. De fet, arreu de la demarcació de Girona l'agost passat el nombre de pernoctacions va pujar un 3,7% respecte a un any enrere, i n'hi va haver 2.319.600. Dins la Costa Brava, continua destacant Lloret de Mar com el primer punt turístic gironí, amb un total de 179.429 visitants a l'agost, el sisè punt turístic amb més pernoctacions durant el mes d'agost de tot l'Estat, darrere de Barcelona, Calvià, Palma, Madrid i San Bartolomé de Tirajana.

Pel que fa al perfil del viatger, la majoria han estat estrangers –331.450–, i la resta, procedents de l'Estat espanyol –200.717–, i l'estada mitjana als hotels ha estat de 4,07 dies.

Pel que fa al nombre d'hotels que han participat en aquesta enquesta de l'INE, aquest mes d'agost han estat 778, mentre que fa un any va ser de 790.

El personal ocupat durant aquest període va ser de 10.696 treballadors, però no consta quin tipus de contracte van tenir, mentre que l'any passat va ser de 10.385.

LES XIFRES

570.365
visitants
procedents de l'Estat espanyol i d'altres estats van pernoctar el mes d'agost en alguns dels hotels gironins.
179.429
viatgers
es van allotjar als hotels de Lloret de Mar durant el mes d'agost, i van fer més d'un milió de pernoctacions.

Turistes catalans

L'INE calcula que la majoria dels visitants que van arribar a la demarcació de Girona durant aquest mes d'agost passat procedents de l'Estat espanyol eren, precisament, catalans. El 78,62% dels turistes procedents d'algun territori de l'Estat que aquest ens estatal comptabilitza eren precisament catalans, cosa que posa en relleu un cop més el turisme interior que es viu a les comarques gironines.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.