Economia

Creix l'atur a Catalunya en 9.253 desocupats

A l'Estat espanyol també augmenta en 25.572 parats, situant-se en els 4.724.355

Rajoy subratlla des dels Japó que es tracta de la millor dada d'un mes de setembre en molts anys

L'augment trenca la ratxa de sis mesos consecutius a la baixa

L'atur aquest setembre ha tornat a augmentar com ho ve fent des del començament de la crisi, però aquest cop, l'increment que s'ha registrat és el més baix que fins ara s'ha produït des del 2008. En concret, aquest setembre la desocupació registrada ha crescut de 9.253 persones en relació amb l'agost, cosa que suposa un augment de l'1,51%, situant-se en 620.911, segons les dades que ha publicat aquest dimecres el ministeri d'Ocupació i Seguretat Social. En relació amb el setembre de l'any passat, les persones registrades al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) han disminuït d'11.546 persones, l'1,83% menys. Pel que fa a la resta de l'Estat espanyol, l'atur també ha crescut en 25.572 persones, el 0,54%, situant-se en un total de 4.724.355 desocupats, i registrant també la millor dada d'un mes de setembre des de que va començar la crisi. Amb aquestes xifres, es trenca la ratxa de sis mesos consecutius a la baixa

Aquesta matinada el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ja va avançar que la desocupació va augmentar a Espanya el mes passat, tot i que va subratllar que es tracta de la millor dada d'un mes de setembre en molts anys. Rajoy ho va anunciar Tot i que no va oferir xifres concretes, Rajoy ho va anunciar durant la seva intervenció a la Trobada Empresarial Hispano-Japonès, que va inaugurar a Tòquio amb motiu de seva visita oficial a la capital nipona.

El cap de l'executiu va destacar davant els representants dels empresaris dels dos països els efectes que comença a tenir en el mercat de treball a Espanya la reforma laboral que va aprovar el seu govern, ja que ha experimentat sis mesos consecutius de descens de l'atur quan això no passava des de 2006.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.