Economia

gastronomia

Gastronomia per ampliar la temporada a Lloret de Mar

26 restaurants i hotels participen en les Jornades del Peix de l'Art

Durant tot el mes oferiran plats amb peix i marisc amb la voluntat d'atreure visitants i desestacionalitzar el sector

Un total de 26 restaurants i hotels de Lloret de Mar participen en les XI Jornades Gastronòmiques del Peix de l'Art. Durant tot el mes d'octubre ofereixen menús amb peix i marisc a preus que oscil·len dels 25 als 79 euros. S'hi podran tastar plats com ara el cim i tomba d'escórpora i rap, la broqueta de llagostí i vieira amb escalivada i salsa de crustaci, els raviolis de pinya fresca farcits de brandada de bacallà, el llom de llobarro amb suquets de cloïsses i el rap de la costa amb llamàntol fet en cassola, entre moltes altres propostes.

Aquesta iniciativa té un doble objectiu. D'una banda, ampliar l'oferta turística de la ciutat. Tal com va explicar Ceci Cekov, president de l'Associació de Bars i Restaurants de Lloret de Mar: “Lloret de Mar és un destí turístic que va més enllà del sol i la platja; volem demostrar que la gastronomia té un lloc important en l'oferta gastronòmica de Lloret de Mar.” El segon objectiu, tal com va detallar Enric Dotras, president del Gremi d'Hostaleria de Lloret de Mar, és allargar la temporada turística, perquè activitats com aquesta “ajuden a la desestacionalització”. L'alcalde, Romà Codina, va destacar “els molts i bons restaurants” que hi ha al municipi amb “menús i preus molt variats”.

Estrella Michelin

La presentació de les Jornades Gastronòmiques del Peix de l'Art va tenir també la presència de Ramon Ramos, director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Ramos va destacar “el moment dolç” de la cuina gironina “amb 20 estrelles Michelin en 16 restaurants”. En aquest sentit es va mostrar convençut que l'any vinent una estrella Michelin recauria sobre algun restaurant de Lloret de Mar. També va assistir a la presentació de les jornades Ferran Roquer, director dels serveis territorials del Departament d'Empresa i Ocupació a Girona, que va destacar el “factor de competitivitat” que suposa “singularitzar una oferta: la Cuina del Peix de l'Art només es pot fer a la Costa Brava”.

Promocions

Aquelles persones que mengin algun dels menús de les jornades gastronòmiques podran gaudir de diverses promocions: una entrada gratuïta per als jardins de Santa Clotilde, una entrada i consumició gratuïtes per al Gran Casino Costa Brava i dues hores gratuïtes per als pàrquings municipals de la ciutat.

LES FRASES

Lloret de Mar és un destí turístic que va més enllà del sol i platja
Ceci Cekov
President Associació de Bars i Restaurants de Lloret de Mar
Les jornades gastronòmiques ajuden a la desestacionalització
Enric Dotras
president del gremi d'hostaleria de Lloret de Mar
A Lloret de Mar hi ha molts i bons restaurants amb menús i preus molt variats
Romà Codina
Alcalde de Lloret de Mar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.