Economia

consum

Els flequers artesans fan un protocol per defensar-se dels grans productors

El pa fet exclusivament amb farina de Girona serà venut en unes bosses que portaran una etiqueta identificativa

El gremi va reunir-se en assemblea

Els flequers artesans de les comarques gironines que treballen amb farina de Girona van aprovar ahir, en assemblea, dotar-se d'un protocol d'actuació que té com a objectiu “defensar-se enfront de la gran producció”, segons va explicar el president del gremi, Robert Figueras. Així, d'acord amb aquest protocol, un flequer amb més de deu punts de venda no és apte per entrar en el projecte i aquells que en formen part no poden elaborar Pa Tramuntana per revendre a altres establiments perquè, segons va explicar Figueras, “és un producte pensat perquè els clients vinguin a casa nostra”. Una altra de les novetats és que els flequers artesans distribuiran, entre els compradors, unes etiquetes que garantiran que el producte, fet amb farina de Girona, forma part de la collita 2013/14. També van anunciar que es farà una guia amb els socis que integren el projecte És Farina de Girona. Aquestes són algunes de les eines de què disposa ara aquest col·lectiu, el qual en els últims anys ha vist com, a causa de la crisi i de la proliferació dels grans obradors, es van tancant progressivament les portes de petits punts de venda. “Hem de remar tot juts en una mateixa direcció perquè el vent en contra bufa molt fort”, va dir Figueras en l'acte públic que va tenir lloc després de l'assemblea i al qual van assistir també el president en funcions de la Federació Catalana de Flequers, Xavier Vilamala, i el president de la Confederación Española de Organitzaciones de Panadería (Ceopan), Andreu Llargués. Vilamala va animar el gremi gironí a continuar atents i “no adormir-se” davant la competència. I Llargués va assegurar que la iniciativa dels flequers artesans de la demarcació “és una aposta de futur”. El gremi de flequers artesanals de les comarques gironines està format per 132 socis i 70 treballen amb farina de Girona. En l'assemblea, que es va celebrar al Santuari de la Mare de Déu dels Àngels, es van donar a conèixer les dades de la collita d'aquest any, que han superat les del 2012, el primer de la iniciativa És Farina de Girona. Així, s'han recollit 1.400 tones de blat en les 350 hectàrees que es van conrear. D'aquestes, 930.000 quilos són Farina de Girona i 120.000, farina Pa de Tramuntana. La marca És Farina de Girona ha arribat a la Selva, comarca que s'ha afegit a les del Pla de l'Estany, l'Alt Empordà i el Baix Empordà.

LES XIFRES

70
flequers
dels 132 socis del gremi treballen amb farina de Girona i formen part de la marca És Farina de Girona.
930.000
quilos
de pa s'han fet a partir de les 1.400 tones de blat que s'han recollit aquest any en les 350 hectàrees conreades.

LA FRASE

Hem de remar tots junts en una mateixa direcció perquè el vent en contra bufa molt fort
Robert Figueras
president del gremi de flequers artesanals de la demarcació
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.