Economia

TREBALL

Els empleats de Guitart protesten per l'ERO

S'han concentrat davant l'hotel per mostrar el desacord amb l'empresa

Una setantena de treballadors del Grup Guitart Hotels es van concentrar ahir davant la porta de l'hotel Guitart Centre Park de Lloret de Mar per protestar per l'ERO temporal que vol aplicar l'empresa. L'ERO afecta el 90% d'una plantilla de 106 treballadors, es vol començar a aplicar a finals d'octubre i duraria fins a principi de març. La direcció justifica l'ERO adduint que la temporada turística, arran de la crisi, cada cop s'ha estacionalitzat més i per adaptar el personal a la temporada d'hivern, que és quan menys feina hi ha.

El president del comitè d'empresa, Manolo Pérez, va explicar que els treballadors “no estan d'acord amb el que diu l'empresa” perquè “precisament aquest estiu s'ha treballat molt”. “Estem indignats com l'empresa ens dóna les gràcies”, va assegurar Pérez.

Dimecres, treballadors i empresa es tornaran a reunir i el comitè presentarà una proposta que consistirà en “ la possibilitat de reconvertir contractes”, però tot hauria de ser “negociat i no per imperatiu legal”. Els treballadors asseguren que si la trobada d'aquesta setmana no funciona es plantegen anar a la vaga: “L'empresa no ens deixa cap més sortida.”

Fa aproximadament un any, el Grup Guitart Hotels va presentar un ERO similar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.