Economia

De Guindos qualifica l'informe del govern de “poc científic”

El ministre d'Economia afirma que en moments de crisi com l'actual “cal buscar el que ens uneix més que el que ens separa”

La Generalitat va presentar un document de deslleialtats de l'executiu de Rajoy

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha qualificat aquest dimecres de “poc científic” l'informe de la Generalitat que quantifica l'impacte pressupostari dels incompliments del govern espanyol cap a Catalunya en un total de 9.375 milions d'euros. “Per qualificar-ho d'alguna forma, no crec que l'informe sigui molt científic des del punt de vista econòmic-financer”, ha subratllat el ministre, que aquesta tarda ha participat en la jornada econòmica Gresol, que reuneix uns 500 empresaris a Salou.

En declaracions a la premsa, De Guindos ha afirmat que en moments de crisi com l'actual “cal buscar el que ens uneix més que el que ens separa” i ha ressaltat que “no és qüestió ara d'entrar en el i tu més” amb el govern català. Ha recordat que qüestions d'aquest tipus “es debaten” en altres escenaris diferents i “més serens des del punt de vista del que és el diàleg i la lleialtat”.

La Generalitat va presentar ahir el seu informe de deslleialtats de l'executiu de Rajoy, un extens document de 50 pàgines que analitza les “deslleialtats” de l'Estat en diversos àmbits, com la cultura i llengua catalana, la conflictivitat institucional, el model de finançament o el repartiment d'objectius de dèficit.

El govern, que no descarta traslladar aquest informe a agents internacionals, quantifica en 9.375,7 milions la xifra amb la qual “l'Estat compliria la llei” si s'abonés a la Generalitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.