Economia

Orobitg admet que no es pot “legislar contra el món”

El regidor de Turisme de Lloret de Mar veu difícil que es pugui tirar endavant el pla amb la redacció actual

“El govern no pot legislar contra el món”, admetia ahir el regidor de Turisme de Lloret de Mar, Jordi Orobitg, en conèixer la posició de la mesa. Va reiterar que l'equip de govern està “obert a parlar per adequar les coses al gust de tothom”, però va reconèixer que és molt difícil que el pla, tal com està redactat ara, pugui tirar endavant. “L'Ajuntament té tota la voluntat de col·laborar amb el sector privat”, va dir. “De la mateixa manera que l'Ajuntament mira amb simpatia les propostes del sector, espera que les seves propostes rebin la mateixa acollida”, hi va afegir, però. El regidor entén que no hi ha hagut predisposició a parlar del pla per part del sector, però els empresaris li retreuen que el pla ha nascut sense haver-los consultat. “Abans, s'ha de buscar la participació, i el pla naixeria d'una manera més consensuada. Si no, neix amb la tensió d'una part que no s'ha sentit representada ni escoltada”, opinava Josep Martí, representant de la mesa.

Orobitg va admetre que, en tot cas, el pla és restrictiu en la mesura que ho són tots els plans d'usos que hi ha en moltes ciutats i que, a partir d'enquestes a turistes i a comerciants, es va arribar a la conclusió que el comerç de Lloret era “millorable”. “El pla és sobre la taula i haurem d'acabar de valorar el que fem definitivament”, va dir el regidor de Turisme respecte del futur del document. Pel que fa al pressupost que es destina a promoció turística, va dir que amb les necessitats actuals, es fa inviable un pressupost d'1.900.000 euros, que és el que hauria representat afegir al que ja es destinava des de l'Ajuntament la recaptació de la taxa turística. També va avançar que es farà una campanya per millorar la imatge de Lloret a Catalunya, al sud de l'Estat francès i a l'Estat espanyol.

LA FRASE

L'Ajuntament té tota la voluntat de col·laborar amb el sector privat
Jordi Orobitg
regidor de turisme de lloret de mar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia