Economia

INFRAESTRUCTURES

La Cambra proposa comprar l'aeroport de Girona

El president de la Cambra de Girona ha fet la proposta formal a Madrid, que ha rebutjat vendre per separat les instal·lacions que gestiona

Espadalé assegura que hi ha fórmules per comprar

El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, ha fet una proposta formal a Madrid per comprar l'aeroport Girona Costa Brava. Espadalé va fer la proposta dijous passat en el decurs d'una reunió que va mantenir amb els representants de la secretaria d'Estat per demanar el “traspàs de la gestió individualitzada de l'aeroport”. El president de la Cambra va sortir de la reunió amb un “res de res” com a resposta perquè, segons va dir, Aena vol privatitzar un 60% dels aeroports que gestiona en bloc i no està interessada a vendre'ls un per un. Malgrat el rebuig de Madrid, Espadalé creu que Europa no deixarà tirar endavant la proposta d'Aena de vendre d'un sol cop tots els aeroports perquè “això crearia un nou monopoli i no tindrà més remei que vendre peça per peça”. “Ara ja saben que el volem comprar”, va manifestar.

El president de la Cambra va explicar que durant la reunió van aprofitar per entregar un estudi econòmic a Foment en què s'explica, segons afirma la Cadena Ser, la viabilitat d'anar per lliure. “Els vaig proposar clarament que ens ho deixin fer a nosaltres, i si convé fer una inversió i adquirir-lo estem disposats a fer-ho”, va assegurar.

Espadalé va afirmar que, si no és comprant, estan oberts a altres fórmules per aconseguir la gestió de l'aeroport. Va assegurar que ja han “fet gestions” i que si arribés el cas tenen “solucions per trobar els diners que calen per comprar-lo”, gestions que no va voler avançar.

Assegura que, malgrat el descens de viatgers que hi ha hagut aquests últims mesos a l'aeroport gironí, “s'ha demostrat que són unes instal·lacions rendibles”. Segons dades facilitades per Aena, l'aeroport Girona Costa Brava va registrar el mes de setembre passat un descens interanual d'un 3,3% de passatgers.

La possibilitat d'un nou model de gestió per a l'aeroport va quedar arraconada quan el PP va arribar al govern i va optar per reforçar Aena i deixar de banda opcions de gestió compartida.

LA FRASE

Vam anar a Madrid dijous passat per demanar la gestió individualitzada de l'aeroport de Girona
Domènec Espadalé
PRESIDENT DE LA CAMBRA DE COMERÇ DE GIRONA

Ryanair anuncia 48 rutes que repetiran l'estiu que ve

Ryanair va llançar ahir la programació d'estiu 2014 i va anunciar 48 rutes que començarà a oferir a l'aeroport de Girona entre el 30 de març i el 2 d'abril. Totes repeteixen respecte a l'estiu passat. Si es mantenen les que han continuat a l'hivern, serà una programació idèntica. També caldrà veure què passa amb les rutes a Rabat i Poznan, que s'han llançat aquest hivern i no s'oferien a l'estiu.

Concretament, Ryanair ha anunciat com a noves rutes respecte a l'hivern (per ordre alfabètic): Aarhus, Baden-Baden, Billund, Birmingham, Bournemouth, Bratislava, Brussel·les Charleroi, Bríndisi, Bydgoszcz, Cork, Cracòvia, Doncaster, Dortmund, Dublín, East Midlands, Eivissa, Estocolm Vasteras, Gdansk, Göteborg, Groningen, Hamburg Lübeck, Jonkoping, Kalmar, Karlstad, Katowice, Knock, Lamezia, Lappeenranta, Magdeburg, Malmö, Malta, Memmingen, Milà Bèrgam, Münster, Newcastle, Oslo Torp, Pafos, Palma, Perusa, Poitiers, Rzeszow, Skelleftea, Tallin, Tampere, Tessalònica, Trapani, Trieste i Venècia Treviso.

D'altra banda, Wizz Air també va anunciar la graella d'estiu, i com estava previst manté Kíev, repeteix Bucarest i suma Lviv.

L. ARTIGAS

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia