Economia

LABORAL

Cinc empreses creen una agència de col·locació

Són centres de formació de Girona, Banyoles, Blanes i Olot que volen establir vincles laborals entre els alumnes i les empreses

Se centren en l'àmbit sociosanitari, empresarial i d'idiomes

Cinc empreses de les comarques gironines han creat Inserció, Intermediació i Formació, la primera agència de col·locació creada per centres de formació i que està reconeguda com a tal per la Generalitat. El seu principal objectiu és establir lligams laborals entre els seus alumnes i les empreses. El servei que ofereix com a agència de col·locació és gratuït.

Els centres que s'han unit són el centre de formació Pla de l'Estany (Banyoles), l'escola d'idiomes Claude (Olot), l'Escola de Gestió Empresarial (Girona), Sersa Formació (Girona) i Tangibilis (Blanes). Són centres que es dediquen a la formació en diferents àmbits, com el sociosanitari, la gestió empresarial i els idiomes.

Segons explica Josep Moreno, president de Sersa, tot i que la idea de crear aquesta agència de col·locació certificada pel govern va néixer el 2012, tot just fa pocs mesos que l'han iniciada de manera “efectiva”. Ara estan visitant empreses dels diferents sectors, a les quals es presenta la nova agència. “Es tracta d'inserir els alumnes” , explica Moreno, que tot seguit hi afegeix: “La perspectiva és que no n'hi ha prou amb formar, cal també inserir els alumnes.”

L'actual situació de crisi és un dels factors clau per haver decidit la creació d'aquesta agència Fa uns cinc anys, el 60% dels alumnes s'incorporava a empreses, al món laboral, a través dels períodes de pràctiques. Actualment, aquests percentatges han disminuït sensiblement.

Cada centre de formació vinculat a la iniciativa disposa d'una agència de col·locació, en la qual hi treballa un tècnic i un auxiliar, que està oberta un mínim de vint hores setmanals, tal com reconeix la normativa sobre agències de col·locació a la qual s'han adscrit. L'agència no cobra cap tipus de comissió per fer la tasca. Les oficines a Girona són al número 39 del carrer d'Empúries i al número 115 de la carretera de Santa Coloma. A Banyoles és al número 9 del carrer de Colom, a Blanes és al número 1 del carrer de la Fe i a Olot és al número 18 de l'avinguda del Doctor Joaquim Danés.

En total, els cinc centres donen servei a més de cinc-cents alumnes gironins.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia