Economia

hisenda local

El Consell de la Selva assumeix la recaptació de tributs arran del cas Manga

GRS Arc Local, implicada en la trama de suborns, tanca a final de mes

A partir de l'1 de desembre l'ens comarcal assumirà la gestió tributària local

El Consell Comarcal de la Selva assumirà a partir de l'1 de desembre la gestió dels tributs locals, en substitució de GRS Arc Local, empresa implicada en el cas Manga. D'aquesta manera els tributs de tots els municipis de la comarca –menys Tossa de Mar, Sant Julià del Llor i Bonmatí i Fogars de la Selva– seran recaptats directament pel Consell.

“Hem optat per la via difícil”, va assegurar Salvador Balliu, president del Consell Comarcal de la Selva: “Podríem haver buscat una altra empresa o cedir la gestió dels tributs a una altra administració.” Va defensar el fet de no haver cedit el servei a Xaloc, dependent de la Diputació de Girona, com fan la resta de consells comarcals, per garantir la proximitat amb els municipis. Balliu va explicar que havien perseguit un triple objectiu: “Millorar la recaptació, abaixar taxes i salvar tots els llocs de treball que sigui possible.” El president va assegurar que cap ajuntament s'havia queixat del servei ofert per l'empresa, més enllà de considerar que el preu era massa elevat. Pel que fa a la baixada de tarifes, Balliu no va concretar quin estalvi suposaria per als ajuntaments, tot i que va assegurar que es rebaixarien els preus que haurien de pagar per aquest servei.

S'assumeix la plantilla

Els 36 treballadors de GRS que fan tasques per al Consell Comarcal de la Selva van rebre ahir una circular en què se'ls alertava que l'empresa tancarà a final de mes. Ahir mateix van ser informats també que a partir de l'1 de desembre passaran a treballar directament per al Consell, que n'assumeix la gestió, i que s'hauran d'adaptar a l'escala salarial de l'ens comarcal. D'aquí a pocs mesos es farà un concurs públic i obert per ocupar aquestes places, que tindran categoria de funcionaris. D'aquesta manera, almenys a curt termini, la plantilla mantindrà el lloc de treball. “Hem batallat perquè fos com menys dolorós millor per a tots”, va afirmar Jordi Orobitg, vicepresident del Consell Comarcal.

El Consell de la Selva va començar a gestionar els tributs el 1993. Des del 1997 aquest servei estava cedit a GRS, que al febrer es va veure implicada en la investigació del cas Manga, una presumpta trama de suborns i adjudicacions irregulars. Es van detenir, entre d'altres, dos responsables de l'empresa, i Robert Fauria, aleshores president del Consell Comarcal.

LA DATA

01.12.13
El Consell de la Selva
tornarà a recaptar els tributs locals en substitució de GRS, que ho havia fet els últims 16 anys.

LA FRASE

L'objectiu és millorar la recaptació, abaixar taxes i salvar tots els llocs de treball que sigui possible
Salvador Balliu
President del consell comarcal de la selva

Tres informes externs no detecten irregularitats

En l'anunci de la recuperació de la gestió dels tributs, els responsables del Consell Comarcal de la Selva van fer públics els resultats de tres informes externs sobre aquest servei, que és investigat per un jutjat de Lugo en el marc del cas Manga. “Els estudis diuen que tot és correcte i s'estava fent bé”, va anunciar el president, Salvador Balliu. Jordi Orobitg, vicepresident, hi va afegir que en els informes no s'havia trobat “mala praxi” i va sentenciar: “No podem garantir al 100% que s'hagi fet res malament, però l'informe ens ha dit que no s'ha detectat res mal fet.” Orobitg va demanar celeritat a la justícia. “Hem de ser totalment intolerants amb les males pràctiques, però també amb els judicis paral·lels que s'allarguen anys”, va assegurar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia