Economia

Joan Rosell creu que la independència “no seria bona” per als catalans

En clau econòmica, el president de la CEOE alerta que dos terços de les empreses “estan perdudes”

Rosell defensa la reforma laboral, la moderació salarial i la reorganització de la jornada de treball

El president de la patronal empresarial CEOE, Joan Rosell, ha dit aquest diumenge que una hipotètica independència de Catalunya “no seria bona” per als catalans. En declaracions a La Sexta, Rosell ha opinat que hi ha “un desacord” entre Espanya i Catalunya i que en aquest moment “cal veure què es pot fer dins la legalitat”. I ha afegit: “Tenim la legislació que tenim i hem d'actuar amb això, no saltar-nos-ho”. També ha indicat que, al seu entendre, “juntes, Catalunya i Espanya tenen més possibilitats de fer el seu futur”. Un futur econòmicament complicat, segons les seves declaracions: “Dos terços de les empreses estan perdudes”.

En aquest context, Rosell ha advocat per solucions a petita escala per tal que les companyies en dificultats puguin afrontar la crisi. “Hem d'adaptar la realitat a la legalitat. El món canvia i nosaltres ens hi hem d'adaptar”, ha sentenciat.

El president dels empresaris espanyols ha defensat la reforma laboral, la moderació salarial i la reorganització de la jornada laboral com a instruments que poden permetre a les companyies afrontar situacions de crisi.

També ha advocat perquè encara es redueixin més el tipus de contracte i ha posat d'exemple el model alemany, que al seu parer ha reestructurat les empreses en funció dels mercats i ha afrontat la davallada econòmica amb més eines que Espanya.

D'altra banda, el president de la CEOE s'ha mostrat optimista pel que fa a la recuperació, tot i que considera que no tindrà lloc fins a la segona meitat del 2014. Confia que el creixement arribarà a l'1% l'any vinent i opina que el país ja ha sortit de la crisi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia