Economia

TREBALL

Guinot Prunera assumeix la cartera de clients de Progrup

Ha pagat 50.000 euros, ha contractat sis dels 40 treballadors que tenia la immobiliària gironina i assumeix el deute de les comunitats de veïns que ho vulguin a canvi d'una permanència

La immobiliària GuinotPrunera, amb oficines a Barcelona, Molins de Rei i Sant Feliu de Llobregat, ha assumit la cartera de clients de Progrup a Girona, després d'un acord amb l'administrador concursal que suposa “l'inici immediat de l'activitat” d'aquesta immobiliària barcelonina. De fet, els responsables de Guinot Prunera ja fa setmanes que treballen des de la mateixa seu de Progrup a Girona i ja s'han posat en contacte “per telèfon i també per carta” amb les comunitats de veïns i propietaris que Progrup tenia abans de tancar.

Abans de presentar el concurs de creditors, Progrup gestionava 160 comunitats de veïns i mig miler de propietaris que, segons assegura l'advocat de l'empresa, Josep Graells, “actualment es trobaven en una delicada situació a causa de l'estat de liquidació en què es trobava Progrup”.

El conseller delegat de Guinot Prunera, Jordi Tomàs, va assegurar ahir a través d'un comunicat que fa temps que s'havien marcat com a objectiu obrir una oficina a Girona, malgrat que “mai no s'havien plantejat que l'arribada al mercat immobiliari de Girona aniria d'aquesta manera”. “Estem convençuts que, passada una etapa inicial complicada, ens haurem consolidat i els antics clients de Progrup ens aniran fent confiança”, va dir Tomàs.

L'advocat de Progrup, Josep Graells, manté que la proposta de Guinot Prunera no va ser la primera que es va presentar ja que els primers tractes es van fer amb l'empresa del sector Forcadell, però “es va fer enrere”. “Es va donar l'oportunitat a tots els administradors de finques gironines de quedar-se les comunitats de veïns a canvi d'assumir el deute com ha fet Guinot Prunera”, va explicar Graells, que reconeix que hi ha administradors de finques gironins “molestos perquè ja havien iniciat gestions al marge del procés concursal per quedar-se les comunitats de veïns de Progrup” i ara s'han trobat que les han perdut.

L'advocat assegura que les condicions de l'administrador concursal eren que l'empresa que volgués fer-se càrrec dels clients de Progrup havia de pagar 50.000 euros, “quedar-se un mínim de sis treballadors i assumir el deute de les comunitats de veïns a canvi d'una permanència”. “I ha costat moltíssim convèncer algun treballador perquè es volgués quedar a Guinot Prunera”, assegura l'advocat. Maria Feixas, l'administradora de Progrup i segona major accionista del grup gironí ara està fent els “traspassos” però “també marxa de l'empresa”. Josep Graells explica que Guinot Prunera s'hi estarà poc temps més, a la seu central de Progrup a Girona, però que es quedarà a la ciutat. De fet, el propietari actual de l'edifici és Banc Sabadell, que ahir va explicar que l'havia adquirit a través de la seva immobiliària Solvia. En aquests moments el local està en fase de registre i “esperen donar valor a l'edifici i rendibilitzar la compra”.

Per la seva banda, els treballadors de Progrup encara no han cobrat. Els deuen els tres darrers mesos i dues pagues extres, segons van assegurar ahir alguns membres del comitè d'empresa. Volen que la situació es resolgui al més aviat possible per poder-se incorporar al mercat laboral. Els treballadors afirmen que estan molestos perquè no els informen de res.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia