Economia

Foment proposa eines per evitar que els ERO acabin al jutjat

Demana al govern espanyol que en faciliti l'arbitratge

Considera “excessiu” el nombre de contractes

Foment del Treball ha demanat al govern espanyol que, en el marc de la segona reforma laboral que prepara, s'articulin mesures per reduir la judicialització dels expedients de regulació d'ocupació (ERO). Joaquim Gay de Montellà, president de la patronal Foment, ha assegurat que s'ha convertit en pràctica “habitual” recórrer als tribunals quan no hi ha acord entre empresa i treballadors.

Al seu parer, s'hauria de “buscar molt més la figura de l'arbitratge”. I això requereix “continuar treballant braç a braç amb els sindicats”.

D'altra banda, i respecte a la “simplificació” i “flexibilització” dels contractes laborals anunciada pel ministre d'Economia, Montellà coincideix que el nombre de tipus actuals és “excessiu”. Segons ell, caldria deixar-los entre quatre i vuit, tot i que és molt difícil pretendre que un contracte únic satisfaci les diferents necessitats de les empreses. Malgrat que la reforma anunciada no inclou, almenys de moment, els anomenats minijobs, la patronal catalana els considera “un instrument puntual per millorar la feina i donar satisfacció a qui vol treballar”. No obstant això, Montellà afirma que no és la millor fórmula, ja que caldria optar per contractes estables i llargs.

La patronal preveu pel segon semestre del 2014 una recuperació de l'ocupació, tot i que “encara serà tímida”.

LA FRASE

Els ‘minijobs' poden ser un instrument puntual per millorar la situació del mercat laboral
Joaquim Gay de Montellà
PRESIDENT DE FOMENT del treball
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia