Economia

Les empreses britàniques incrementaran inversions i plantilla a Catalunya

El 55% dels negocis de la Gran Bretanya a l'Estat espanyol tenen com a destí el territori català

Invest in Catalonia atreu aquest any vuit projectes de les illes

La inversió britànica creixerà i farà créixer l'ocupació a Catalunya en els pròxims anys. L'anunci va sorgir de la trobada organitzada per Invest in Catalonia, organisme del govern que treballa per atreure al país inversió de qualitat, amb representants institucionals i empresarials de la Gran Bretanya. Catalunya ja és el destí del 55% dels negocis de la Gran Bretanya a l'Estat espanyol i el territori català acull el 47% de les empreses britàniques instal·lades a l'Estat, una xifra que a hores d'ara ja supera les 400 companyies.

La trobada, presidida pel conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, es va organitzar amb la col·laboració de la Cambra de Comerç Britànica a l'Estat, el consolat britànic a Barcelona, l'UK Trade & Investment (UKTI) i Hays Recruiting Experts Worldwide, i hi van assistir inversors britànics presents a Catalunya. Christopher Dottie, director general de Hays, va destacar el fet que no és casual que la Gran Bretanya ocupi el sisè lloc com a inversor a Catalunya i que les illes Britàniques siguin el cinquè destí de les exportacions catalanes, perquè “la relació entre els dos països és molt antiga i molt estreta”.

L'excessiva burocràcia, l'alta fiscalitat i el precari nivell d'anglès entre els professionals catalans són els principals neguits dels inversors britànics, als quals se suma la imatge negativa que té l'Estat espanyol en la premsa britànica. “Així és difícil convèncer la casa mare perquè augmenti les inversions aquí, tot i que ara aquesta imatge s'està suavitzant”, va apuntar Dottie. Tot i això, el director general de Hays va assenyalar que “Catalunya encapçala els rànquings de les regions econòmiques del sud d'Europa amb millors perspectives econòmiques, i Barcelona és la sisena ciutat més atractiva d'Europa per fer negocis”. D'altra banda, Roger Cooke, president de la Cambra de Comerç Britànica, va esmentar “els sectors TIC, biotecnològic i farmacèutic, alimentació i vi i components industrials i material elèctric com les principals àrees de negoci de les empreses catalanes a la Gran Bretanya”, a més de destacar que aquest any “Catalunya ha atret vuit projectes d'inversió d'empreses britàniques”.

LA XIFRA

47
per cent
de les empreses britàniques instal·lades a l'Estat espanyol estan situades en territori català.

La independència no fa por

El govern britànic recomanava el maig passat invertir a Catalunya. Ho feia a través d'un article publicat al web de la seva ambaixada a Madrid, titulat Take a look at Catalonia (Fes una ullada a Catalunya), i hi destacava els sectors “potents” de ciències de la vida, automoció, tèxtil, industrial i construcció. Durant la trobada d'ahir, també van sorgir preguntes al voltant de la possibilitat d'una Catalunya independent. “Els inversors volen la major estabilitat possible, sobretot perquè han de planificar els negocis amb temps”, va explicar Christopher Dottie, director general de Hays. Ningú no va manifestar la voluntat de marxar del país en cas d'una Catalunya independent. “Catalunya és la comunitat més rica de l'Estat i el consumidor català és important per a l'empresari britànic”, va apuntar Dottie, que va agrair l'acostament entre el sector públic i el privat, propiciat pel govern català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia