Economia

hisenda municipal

El PSC i ICV-EUiA avalen els comptes del govern de Lloret

Els dos partits a l'oposició s'alien de nou amb CiU i ERC, tot i admetre que no és el seu pressupost

S'augmenten les partides en Benestar i Família, Ensenyament i Promoció Econòmica

El govern local de Lloret de Mar (CiU i ERC en minoria) va aconseguir el suport del PSC i ICV-EUiA per aprovar ahir el pressupost municipal per a l'any vinent. Es repeteix un any més l'acord a quatre bandes, després d'haver incorporat mesures de socialistes i ecosocialistes a les propostes del govern. A més, s'estableix una reunió mensual –no trimestral com fins ara– per fer un seguiment dels acords.

El PSC i ICV-EUiA van assegurar que no eren els comptes que haurien proposat ells si governessin, però van defensar els comptes com a mal menor en l'actual context de crisi. Totes dues formacions van remarcar l'increment en ajudes socials, com ara les beques de menjador i les millores als barris. “És un acord que es concreta amb partides i voluntats”, va explicar Joan Bernat, portaveu del grup municipal del PSC. “A les famílies sense recursos els podem dir que podran encendre la calefacció, perquè l'Ajuntament els pagarà la factura”, va assegurar Javier Rodríguez-Pacios, portaveu d'ICV-EUiA.

Increment pressupostari

El pressupost aprovat ahir és de 62.374.803 euros, un 5,17% més que el d'aquest any, que ha estat de poc més de 59 milions d'euros. L'increment ha estat possible gràcies a la posada en funcionament del Centre de Tractament de Residus i per l'aplicació de la taxa turística. “Mantenen una línia similar a la del 2013, que es caracteritza per una racionalització de la despesa, l'optimització dels recursos i un caràcter marcadament social”, va dir l'alcalde, Romà Codina (CiU).

Les partides per a la majoria d'àrees han estat reajustades a causa de “la congelació de gran part dels impostos i taxes municipals, que s'ha considerat necessària per no carregar més la ciutadania”, va explicar l'alcalde. Tot i això, s'han incrementat les partides de Benestar i Família, Ensenyament i Promoció Econòmica. Jordi Orobitg (ERC), tinent d'alcalde de Turisme, va destacar l'increment del pressupost de Lloret Turisme i el fet de pressupostar “la vella reivindicació del passeig de Fenals”.

Millor i PP, en contra

El Millor i el PP van oposar-se als pressupostos. Marc Fuertes, portaveu del Millor, va carregar durament contra ICV-EUiA i sobretot contra el PSC per haver donat suport als pressupostos. “Mai no havia sentit tantes ximpleries com les que he sentit avui aquí”, va dir per començar. Fuertes també va criticar la política d'ajudes socials. “El poble de Lloret té un atac de cor i vostès el que fan són operacions d'estètica i posar-hi tiretes; la gent no vol ajudes, vol feina”, va sentenciar. El PP va qualificar de “despeses desmesurades” partides com ara la de manteniment d'equipaments o la de lloguers com per exemple la de la seu d'Urbanisme.“Rectifiquin i si no en saben més pensin en la ciutadania i deixin que s'hi posi algú altre que ho faci millor”, va etzibar Enric Martínez, portaveu del PP.

LA XIFRA

62,374
milions d'euros
és la quantitat del pressupost de Lloret de Mar aprovat ahir en sessió plenària.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia