Economia

hisenda municipal

Nomes les entitats socials tindran subvenció a Blanes

L'Ajuntament no renovarà els convenis amb els clubs de futbol i hoquei ni amb l'escola de música

Només es mantenen les ajudes socials a la Creu Roja, Càritas i el Bon Samarità

Les entitats de Blanes no cobraran subvenció econòmica de l'Ajuntament l'any vinent. Fins aquest any, només s'han mantingut tres convenis: el del Club Deportiu Blanes, el del Club d'Hoquei Blanes i el de l'Associació Banda Cobla Santa Maria (l'escola de música). A totes tres associacions se'ls ha acabat el conveni aquest any i l'Ajuntament ha anunciat que no els el renovarà. S'equipararan així a la resta d'entitats de la ciutat, que no reben cap aportació econòmica de l'Ajuntament. “No hi haurà convenis per subvenció per a cap entitat”, va avançar l'alcalde Josep Marigó. Pel batlle, és “de justícia”, perquè “altres entitats també el voldrien i no poden tenir-lo”.

Les entitats de Blanes no reben diners de l'Ajuntament. L'ajuda municipal és en espècies: les entitats esportives tenen accés als equipaments esportius i a les entitats veïnals o culturals se'ls ofereix el muntatge i desmuntatge de tarimes per als seus actes, per exemple. “No rebran subvencions en diners, sinó en espècies, que als ciutadans també els costen diners”, va explicar Marigó.

Els darrers convenis van generar molta polèmica. Sobretot el del club d'hoquei. El seu president, Josep Ridaura, va denunciar l'Ajuntament per haver-lo incomplert alhora que denunciava un tracte de favor cap a l'escola de música i ho va vincular a la presència d'un familiar de l'alcalde a l'entitat. El govern local sempre va negar haver fet res mal fet i va assegurar que tots els tràmits s'havien fet de forma correcta.

Al Club d'Hoquei Blanes se li va assignar per a aquest any una subvenció directa de 42.300 euros; a l'escola de música, de 40.000 euros i al Club Deportiu Blanes, de 12.000 euros. L'any vinent ja no ho cobraran.

Excepcions socials

L'Ajuntament farà una excepció amb les entitats socials. L'any vinent es mantindrà la partida de 30.000 euros que es destina a tres entitats de caire social: Creu Roja, Càritas i el Bon Samarità. “Seran les úniques entitats que, el proper any, subvencionarem amb diners”, va explicar l'alcalde. Marigó va recordar que hi haurà diners per als ajuts d'emergència social, amb què es pagaran, per exemple, els comptadors solidaris.

Igualment, es reserven 5.000 euros per al premi Recull, per dotar el premi Joaquim Ruyra de novel·la d'aquest certamen.

LA FRASE

No hi ha conveni per subvenció per a cap entitat. És de justícia, altres també el voldrien i no poden tenir-lo
Josep Marigó
Alcalde de Blanes

LES XIFRES

3
entitats
han estat les últimes a rebre subvenció municipal: els clubs de futbol i hoquei i l'escola de música.
30.000
euros
són els únics que es donaran de forma directa a entitats i seran només per a les de caire social.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia