Economia

El 14% del pressupost de Blanes serà per pagar deute

Els comptes per al 2014 seran de 45,1 milions, 6,5 dels quals seran per als passius financers

El govern encara no té assegurat el suport de cap grup per poder-los aprovar en el ple de demà

El govern de Blanes (PSC en minoria) portarà al ple de demà una proposta de pressupost per a l'any vinent de 45,151 milions d'euros. Seran uns comptes continuistes i condicionats per l'estricte pla d'ajust. I és que l'elevadíssim deute de l'Ajuntament condiciona, i molt, els comptes. Dels 45,1 milions d'euros de pressupost, 6,465 es destinaran a pagar el deute amb les entitats financeres. Un 14,32% del total. Aquest any suposava un 12,5%.

Els comptes d'enguany es tancaran amb una xifra de 43,3 milions d'euros. Els números de l'any vinent representen un augment d'1,8 milions d'euros. D'aquest increment, però, un milió es destinarà a deute, que passarà dels 5,42 d'enguany als 6,46 del vinent. La partida destinada al personal, una mica més de 12 milions d'euros, és igual que la d'aquest any. La de la festa major augmenta un 50% i passa dels 50.000 als 75.000 euros. En canvi, els diners que es destinen al concurs de focs es queda en els 75.000 euros d'aquest exercici, en què es va passar de sis dies de competició a quatre.

El govern de Blanes està format per vuit regidors (del PSC) dels 21 del ple. Necessita, almenys, l'abstenció d'un dels grups per poder-los aprovar.

Estat de les negociacions

A 48 hores de la votació del pressupost, però, cap grup ha confirmat l'aprovació. “No hem decidit encara la nostra posició ni hem fet negociacions clares amb el grup del govern”, va explicar ahir Josep Trias, portaveu de CiU, que va avançar que en les pròximes hores determinaran el sentit del seu vot. “Les tres possibilitats estan obertes”, va dir. Trias va alertar que l'equip de govern “va molt refiat”, tot i que després va remarcar: “Els pressupostos són els que són, tampoc tenen molt de secret i són continuació del passat.”

El PP va lamentar que s'hagués fet una única reunió amb el govern. Van mostrar predisposició per al diàleg i per a la recerca de l'acord amb el govern, però Salvador Tordera, portaveu del PP, va afirmar: “De moment estem més a prop de l'abstenció, perquè ens ignoren.” El regidor va denunciar que el pressupost és “restrictiu”, perquè “no saben trobar els diners per fer el poble atractiu”.

Finalment, ICV-EUiA va anunciar que hi votarà en contra, perquè, segons el regidor Víctor Catalan, “no hi ha hagut negociació amb el comitè d'empresa.” Catalan va lamentar també que es destini mig milió d'euros a fer la plaça de davant del poliesportiu, i va proposar com a alternativa la rotonda de Ca la Guidó, els camps de futbol –i evitar la fórmula de concessió d'obra pública– i el local social de Mas Florit. “Més del 70% de l'increment del pressupost és per pagar deute; el pla d'ajust condemna”, va sentenciar Catalan.

L'alcalde, Josep Marigó (PSC), ahir no va voler parlar del pressupost.

LA XIFRA

6,465
milions d'euros
es destinaran l'any vinent a Blanes a pagar deute amb els bancs.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia