Economia

Habitatge

El primer edifici Eco 8

L'empresa Incovi treballa al centre de Girona en la rehabilitació total d'un edifici amb certificació energètica A i fa una crida perquè els propietaris d'habitatges vells apostin pel model

Després de crear, fa més d'un any i mig, el segell Eco 8 per certificar i promoure edificis responsables, innovadors i sostenibles, l'empresa Incovi ha tret al mercat gironí el primer edifici d'aquestes característiques. Es tracta d'un edifici situat en ple centre de Girona, a l'avinguda Jaume I, que consta de tres habitatges i un local comercial. Serà el primer edifici d'habitatges de rehabilitació integral fet a Girona amb certificació A.

La proposta és la d'un edifici aïllat al màxim, amb un sistema de climatització que afavoreix el confort tant a l'estiu com a l'hivern. També té un circuit d'aigua calenta instantània que permet un estalvi “fonamental” i uns sistemes per aprofitar tant les aigües grises com les pluvials. Segons la constructora, es pot arribar a estalviar fins a un 70% d'energia i un 50% d'aigua. Segons Incovi, l'ús d'energies renovables garanteix, a més, que l'energia solar cobreixi un 100% la generació d'aigua calenta i un 32% l'energia consumida per calefacció. “La gent cada cop és més conscient de la necessitat de ser sostenibles també en el sector de l'habitatge”, explica Josep Maria Coll, d'Incovi. A banda de totes les característiques tècniques, a Incovi insisteixen que es treballa, des del principi, amb la col·laboració del propietari de l'edifici i de l'usuari final de l'habitatge de manera que aquest sigui “personalitzable”. Segons Coll, és bàsica la col·laboració dels usuaris per consolidar un parc d'habitatges eficients i sostenibles. A Incovi ja estudien la possibilitat d'emprendre el seu projecte a la perifèria de Girona i per això busquen propietaris interessats a apostar en aquest model que vetlla, per exemple, per convertir edificis obsolets en sostenibles i amb una qualificació energètica com més alta millor. “Amb això, aconseguim que les ciutats millorin”, diu Coll, que recorda que a Europa, cada cop més gent s'interessa pels habitatges que tenen una bona qualificació energètica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia