Economia

La Cambra creu que la recuperació es pot consolidar el 2014

La Cambra de Comerç de Barcelona sosté que “la recuperació de l'economia catalana es podria consolidar el 2014” i que es podria començar a crear ocupació. Les dades de diferents organismes oficials, recollides per la institució, mostren un creixement de la inversió estrangera del 69% interanual després de dos anys de caiguda. El nombre d'empreses exportadores consolidades augmenta per segon any consecutiu, i les exportacions han augmentat fins al 2,3% interanual aquest tercer trimestre. El 2013 es tancarà amb una xifra rècord de turistes, uns 15 milions fins al novembre. És un 7,4% més que en el mateix període de l'any passat.

Així, el PIB en el tercer trimestre se situa en el 0,2%, una dècima més de l'estimat a l'octubre. “El bon ritme de la demanda externa i la recuperació de la inversió podria afavorir l'inici de la creació de llocs de treball el 2014”, apunta la Cambra. La inversió industrial de les pimes, però, no s'anima, frenada per la falta de crèdit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia